Hacka löken och riv vitlöken, stek i smör. 5 st vitlöksklyfta , pressad 8 dl vatten 2 st tärningar svampbuljong3 dl vispgrädde 2 krm salt 1 krm svartpeppar50 gorgonzolaost (jag tog Magor- gorgonzola varvad med mascarpone)0. 5 st vitlöksklyfta
till ca 10 portioner (förrätt) 700 gr trattkantareller (jag använde förvällda) 5 dl grädde 5 dl mjölk 5 cl bourbon 1 stor bananschalottenlök 2 klyftor vitlök 1 stänk balsamvinäger salt o peppar Stek upp trattisarna med lök och vitlök tills det blir riktigt varmt. 2 klyftor vitlök
300 g trattkantareller (frysta med spad)0,5 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré0,75 grönsaksbuljongtärning0,5 dl gräddefärsk timjansvartpepparsambal efter smak40 g chevréHacka löken och riv vitlöken. 1 vitlöksklyfta
Skala och finhacka lök och vitlök, hacka svampen och kryddorna. Anledningen till att vi inte plockat på några år är att vi upplevde en kraftig matförgiftning efter just trattkantarellsoppa, det gav en lite trist känsla kan man säga
Idag ska vi äta en trattkantarellsoppa som står på spisen nu och kokar och innan det tänkte vi äta en liten aptitretare i form av krustader med avokadoröra