hackade tranbär. 100 g torkade hackade tranbär. tranbären och ingefäran och rör kraftigt med en träsked i 5 minuter eller tills smeten börjar tjockna och blir glanslös och matt
Tranbären ger en söt smak och ett något saftigare bröd. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl
tillsätta lite vit choklad, passar jättebra bra ihop med tranbären. 1 dl kokosflingor, 1 dl pumpa- eller solroskärnor, ½ dl sesamfrön, 1 dl ris puffar (osockrade), 2 dl havregryn, 1 ½ dl torkade tranbär, 2 äggvitor, 1 – 2 ½ msk honung (efter eget tycke ). 1 ½ dl torkade tranbär
Tranbär. Under tiden lägger i tranbär med en skvätt vatten och några nypor kokossocker eller agave sirap i en kastrull och låter det sjuda ihop en snabb sväng
Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa 20–30 sek till en grovhackad massa. Tryck ihop massan till en fyrkantig kaka, ca 20 x 30 cm, på en plåt med bakplåtspapper
Häll av juicen från tranbären. Rör ner tranbären i smeten tillsammans med chokladen. Lägg tranbären i en skål med apelsinjuice för att mjukna, ca 30 minuter. 180 g söta torkade tranbär
Mixa tranbären med resten av honungen och 100 g mandelmassa. 50 g torkade tranbär. Forma 300g mandelmassa till en kvadrat, ca 3 mm tjock, mellan två bakplåtspapper