Toscaäpplen recept

Toscaäpplen

Toscaäpplen

Toscaäpplen - 2 till 4 portioner. Här frestar jag er med ett höstigt recept som passar utmärkt som både mellanmål och efterrätt - ugnsbakade äpplen med toscatäcke
Toscaäpplen


Toscaäpplen


Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur äpplena och dela dem mitt itu. Koka upp socker och ­vatten. 

Toscaäpplen

Toscaäpplen

4 fasta äpplen. 75 g Arla® Svenskt Smör kallt. 3 msk rårörsocker. 80 g skalade pistagenötter. 1 msk honung. ½ msk Arla® mjölk
Toscaäpplen

Toscaäpplen

Sätt ugnen på 200°. Halvera äpplena och ta bort kärnhusen. Skär ett rutmönster i äppelhalvorna och lägg dem i en ugnssäker form
Mumsiga Toscaäpplen

Mumsiga Toscaäpplen

Dessutom tycker jag att dessa toscaäpplena passar även som mellanmål. Toscaäpplen - 2 till 4 portioner
Toscaäpplen

Toscaäpplen

Ta ut kärnhuset eller ta hjälp av en äppelsvarv. Smörj en ugnssäker form och ställ äpplena i den. Smält samman smöret , socker , sirap, mjöl och mjölk i en kastrull
Toscaäpplen

Toscaäpplen

Skär av toppen på äpplena och gröp ur kärnhuset, men inte helt igenom. Ställ dem i en smord form. Skålla och skala mandeln
Toscaäpplen

Toscaäpplen

Ett recept som jag tycker passar in i kategorin "höstrecept" är toscaäpplen. Toscaäpplen - 2 till 4 portioner. Toscaäpplen - 2 till 4 portioner
Magdas ugnsbakade toscaäpplen

Magdas ugnsbakade toscaäpplen

Koka upp vatten, socker och citronjuice. Lägg i äpplena och låt koka upp under lock, ställ åt sidan och låt stå 10 minuter
Toscapaj med äpplen

Toscapaj med äpplen

Skala och klyfta äpplena. Strö över kanel. blanda havregryn, socker, mandel, vetemjöl. Smält smöret. Blanda det torra med smälta smöret och mjölken
Äppelkaka från Åmål

Äppelkaka från Åmål

Sätt ugnen på 225 grader. Skålla mandeln i kokande vatten. Skala och hacka den. Skala, klyfta och kärna ur äpplena
TOSCA-ÄPPLEN

TOSCA-ÄPPLEN

Toscaäpplen måste vara den mest underskattade efterrätten som finns. Så god, så enkel och så tantig. Den har verkligen alla kvalitéer
Äpple med toscatäcke

Äpple med toscatäcke

Jag bara älskar tosca och klassiska toscaäpplen, men jag avskyr bitar av kärnhus. Lösningen blev att skära tjocka skivor av äpple, skära ur kärnhuset, steka dem i smör och sedan på med det gottiga toscatäcket