Idag på jobbet serverade jag rimmad, kokt torskrygg med äggsås. Torsken rimmar jag alltid med salt en timme före jag kokar den, då behåller den sin spänst och blir mer smakrik
I orginalreceptet skulle det vara torskrygg, vilket säkert hade varit ännu godare, en riktig festmåltid, men nu är det vardag och då körde jag med torskpaket
Torka noggrant och stek torskryggen till fin yta i smör. Grunda med sparris på varma tallrikar, lägg varsamt på torskryggen, häll över skirat smör, och strö över "serranochips"
torskrygg. Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. torskrygg. Jag hade några fina ryggfiléer i frysen som jag lagade till när det var dags för middag
Om man vill kan man baka torsken i ugnen efter att en fått fin yta i pannan. Jag valde att steka allt i pannan och var noga med att ösa ordentligt med smör över torsken under stekningen