Idag ska det storstädas och julpyntas. 500 g torskrygg. Ugnsrosta 1 stor potatis per person & några morötter. Smöra en ugnsfast form och lägg ner 500 g torskfilé/torskrygg i portionsbitar. -Mama Skogly ♥ 500 g torskrygg. 1 stor potatis per person
Hanna sover hos Linn ikväll, tänk att man har så stora barn att de kan sova hos varandra, sjukt vad tiden gick fort, inte länge sedan de inte vågade sova någon annanstans än hemma
Nu ska jag sätta mig och beta av min uppgift inför Storytelling och lite senare ska jag iväg till gymmet för ett benpass, UberAWn vi skulle på ikväll har jag beslutat att skippa – ibland måste man påminna sig själv om att prioritera och för min del är det vila, lugn och ro som idag behövs
Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. Ugnsbakad spetskål1 spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen
Skölj och skär romanescon i lagom stora bita (skär i stammen och bryt loss bitar). Idag blev det torskryggfiléer med Philadelphia Pepparrot, dill och lök
600 g torskrygg bitar, 150 g per pers. 1 spetskål, stor och skuren i 1,5 cm tjocka runda bitar. 1 bananschalottenlök, stor och finhackad. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers smör, att hyvla över salt
3 st torskryggfiléer5 dl vatten1½ msk salt2 tsk socker6 stora potatisarsalt till kokning1 dl Smetanaen skvätt vispgrädde eller lite Smetanarivet skal av 1/3 citron. 3 st torskryggfiléer5 dl vatten1½ msk salt2 tsk socker6 stora potatisarsalt till kokning1 dl Smetanaen skvätt vispgrädde eller lite Smetanarivet skal av 1/3 citron. 3 st torskryggfiléer. 3 st torskryggfiléer
600 g torskrygg (färsk eller fryst). 1 stor gul lök. 600 g torskrygg (färsk eller fryst). 1 stor gul lök. Vi har fullständigt snöat in på fisk denna våren och det är mat som hör vår och sommar till
Skär även avocadoköttet i lika stora tärningar. DryckerCôtes du Rhône Blanc 2015, FrankrikeNr 71947, 110 kronor Bonterra Chardonnay 2015, USANr 16632, 140 kronor AlkoholfrittÄppelmust Ingrid Marie, SverigeNr 1863, 38 kronor (37,5 cl) torskryggfiléer à 150 g
8 Mandelpotatisstomp 1 kg mandelpotatis 75 g rumsvarmt smör 150 g riven Västerbottensost 2 dl gräddfil Brynt smör-vinägrett 100 g smör 1 stor gurka 4 msk färskpressad citronjuice Rimmad torskrygg 1 l vatten 1 dl salt 8 bitar torskryggfilé (à ca 150 g) olja (till formen) Till servering ca 100 g regnbågs- eller löjrom färsk dill färsk körvel Lägg till i inköpslistan
Stora delar av receptet kommer från Allt Om Mat. Torskrygg (200 g / per). En fantastiskt god fiskrätt som skulle ha platsat på vilken nyårsmeny som helst
Mangon har en stor platt kärna i mitten. Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik med ugnsbakad torskrygg, toppad med räkor och en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor