Torskrygg rotselleri recept

Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör

Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torskrygg 600 gram torskrygg 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 0,5 msk Mat & Bak smör Rotselleri 800 gram rotselleri 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja Topping 0,5 st gurka 125 gram rädisor 0,5 kruka(or) färsk gräslök 0,5 st citron(er) 2 tsk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Brynt smör 75 gram Mat & Bak smör Köp receptet Näringsvärde Kcal
Torskrygg med rotselleripuré och skummad vitvinssås

Torskrygg med rotselleripuré och skummad vitvinssås

Skala och dela potatis och rotselleri. 4 fileér torskrygg. 450 g rotselleri. Börja sedan med att koka rotsellerin och när den kokat 5 minuter lägg då ner potatisen och koka allt i ungefär 20 minuter. 4 fileér torskrygg. 450 g rotselleri
Stekt torskrygg med pumpapuré och rostade hasselnötter

Stekt torskrygg med pumpapuré och rostade hasselnötter

4 Pumpapuré 1 liten butternutpumpa (à ca 800 g) 1/2 rotselleri (à 350 g) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde 2 msk asiatisk fisksås 1 - 2 msk vitvinsvinäger ev salt Torsk 2 vitlöksklyftor 4 bitar torskryggfilé (à 150 g) 4 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 1/2 dl rostade hasselnötter 2 msk finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Torskrygg & Vänergös

Torskrygg & Vänergös

Torskrygg med puré på rotselleri, sockerärtor & skirat smör. Skala, tärna och koka rotsellerin i lättsaltat vatten
Honungsmarinerad torskrygg, rotfruktspytt och god fisksås

Honungsmarinerad torskrygg, rotfruktspytt och god fisksås

Huvudrätten i lördags bestod av en otroligt saftig torskrygg (allt beröm till Patrik för det var han som lagade fisken), en rotfruktspytt som smaksatts med kycklingfond och en grymma fisksåsen jag har bloggat om tidigare
Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Torskryggen mår bäst av att rimmas ett lite tag innan serveringen så det gör jag gärna under eftermiddagen samma dag som jag ska ha middagen
Torskrygg med skogssvamp

Torskrygg med skogssvamp

Hacka vitlöken och schalottenlöken samt tärna palsternackan och rotsellerin. Torskrygg. 1 bit rotselleri. 1 bit rotselleri, fint tärnad. Torskrygg4 st fina bitar ryggfilé av torsk Salt Peppar. Parmesanskum1 st palsternacka 1 bit rotselleri 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 2 dl bra fiskbuljong 2 dl torrt vitt vin 2 dl grädde Smör Parmesanost efter smak. ) 1 st palsternacka, fint tärnad 1 bit rotselleri, fint tärnad
Skövde Nyheter. Torskrygg

Skövde Nyheter. Torskrygg

Moroten, palsternackan & rotsellerin skärs i tunna strimlor, ungefär som tändstickor. Idag kör vi på fisk, närmare bestämt torskrygg
Torsk med Västerbottenmos.

Torsk med Västerbottenmos.

Torskrygg är jättegott och tillsammans med västerbottenost och vitt vin blir det en riktig kalasmiddag