4 Torsk 4 portionsbitar torskrygg (à 140-150 g) 2 tsk strösocker salt och svartpeppar Brynt smörcitronette 150 g haricots verts 150 g sockerärtor 1 rödlök 1 kruka salvia 150 g smör med havssalt saft från 1/2 citron 1 dl frysta gröna ärter 2 msk små kapris 65 g röda mangoldskott Till servering potatis gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Servera med Pommes Anna smaksatt med chèvre. Bacon- och kaprisströssel. Pommes Anna med chèvre. Tillsätt kalvfond och smaka av med lite vinäger om du önskar mer syra
Ta fram torsken i god tid från frys eller kyl så den hinner bli nästan rumstempererad när du ska steka den, salta nu • Skala schalottenlöken och skiva den på längden och bryn försiktigt i ett par matskedar smör i en liten stekpanna, det får gärna ta en stund • Löken ska få fin färg men inte brännas, snarare smälta och tillsätt kaprisen, sänk värmen så ”marmeladen” håller sig varm • Smaka av med lite peppar • Skär bort grövsta delen av sparrisen och/eller skala med potatisskalare • Ta fram en normalstor stekpanna och hetta upp rapsoljan • Halstra sparrisen på medelhög värme • Salta och peppra och smula över ört/grillkryddan på slutet • Ställ undan men håll varmt, kanske genom att lägga i samma panna som löken • Nu är det dags att steka torsken • Lägg i allt smör i pannan från början och ös det smälta smöret allteftersom fisken tillagas • Stek portionsbitarna max 3–4 minuter på varje sida, sänk värmen på slutet och peppra • Lägg upp sparrisen på uppvärmda tallrikar, schalottenmarmeladen och torsken ovanpå • Smöret ska ringlas över alltihop och servera direkt. 700–800 g torskrygg. 3 msk kapris, minsta sorten
Strö Maizena på en tallrik och blanda medkapris. Tillagning torskrygg. Rör ihop såsen med majonnäs, Creme fraiche, pepparrot, citronsaft, salt och peppar
Lägg i torskryggen och stek på hög värme i någon minut, ös under tiden med smöret. torskrygg. Hacka ägg, kapris och rödbetor fint, och lägg upp i högar på en tallrik med dillen och de skalade räkorna
När du kokar färskpotatis så koka gärna upp vattnet först och ha sen i rikligt med dillstjälkar. Börja med potatisen, när den är klar så är du mer eller mindre klar med resterande