Torskrygg med kapris recept

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. 1Tartarsås5 cornichons, finhackade 1 bananschalottenlök, finhackad 2 msk kapris, grovt hackad 1 msk persilja, hackad 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs svartpeppar salt. 1Spetskålsallad med spenat150 g spetskål, finstrimlad 50 g bladspenat 1 bananschalottenlök, fint skivad 2 msk olivolja salt svartpeppar
Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Stekt torskrygg med medelhavssalsa

4 Salsa 300 g körsbärstomater (gärna olika färger) 1 silverlök 1/2 kruka basilika 1 dl kalamataoliver 1 dl olivolja 3 msk kapris 1 krm salt Tillbehör 1 msk olivolja 300 g vaxbönor eller haricot verts 4 skivor bröd (gärna levain) Torsk 600 g torskrygg 1 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1 msk neutral olja 1 msk smör Lägg till i inköpslistan
Torskrygg med brynt smörcitronette

Torskrygg med brynt smörcitronette

4 Torsk 4 portionsbitar torskrygg (à 140-150 g) 2 tsk strösocker salt och svartpeppar Brynt smörcitronette 150 g haricots verts 150 g sockerärtor 1 rödlök 1 kruka salvia 150 g smör med havssalt saft från 1/2 citron 1 dl frysta gröna ärter 2 msk små kapris 65 g röda mangoldskott Till servering potatis gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Festlig torskrygg i panna

Festlig torskrygg i panna

Hacka gurkan och äpplet och vänd ner i det brynta smöret medkapris. Hetta upp en stekpanna med olja på högsta värme
Kalasfin torskrygg

Kalasfin torskrygg

Ta fram torsken i god tid från frys eller kyl så den hinner bli nästan rumstempererad när du ska steka den, salta nu • Skala schalottenlöken och skiva den på längden och bryn försiktigt i ett par matskedar smör i en liten stekpanna, det får gärna ta en stund • Löken ska få fin färg men inte brännas, snarare smälta och tillsätt kaprisen, sänk värmen så ”marmeladen” håller sig varm • Smaka av med lite peppar • Skär bort grövsta delen av sparrisen och/eller skala med potatisskalare • Ta fram en normalstor stekpanna och hetta upp rapsoljan • Halstra sparrisen på medelhög värme • Salta och peppra och smula över ört/grillkryddan på slutet • Ställ undan men håll varmt, kanske genom att lägga i samma panna som löken • Nu är det dags att steka torsken • Lägg i allt smör i pannan från början och ös det smälta smöret allteftersom fisken tillagas • Stek portionsbitarna max 3–4 minuter på varje sida, sänk värmen på slutet och peppra • Lägg upp sparrisen på uppvärmda tallrikar, schalottenmarmeladen och torsken ovanpå • Smöret ska ringlas över alltihop och servera direkt. 700–800 g torskrygg. 3 msk kapris, minsta sorten
Smörstekt torskrygg med ägg-, kapris- och rödbetshack

Smörstekt torskrygg med ägg-, kapris- och rödbetshack

Lägg i torskryggen och stek på hög värme i någon minut, ös under tiden med smöret. torskrygg. Hacka ägg, kapris och rödbetor fint, och lägg upp i högar på en tallrik med dillen och de skalade räkorna