Stek torskryggfilé i en rejäl klick smör, krydda med flingsalt och svartpeppar. Servera den fina fisken med den släta purén, de smörstekta rödbetorna och fetaost
Torskryggen i portionsbitar, så många man behöver, lade jag ovanpå de gröna bönorna. Till det blev det gröna bönor, fetaostfyllda tomater som doftade dragon och pepparotssås
Häll såsen över fisken och smula över fetaost. Torsk med spenat och fetaost (ca 4 portioner). 600 g torskrygg. 150 g fetaost. Torsk med spenat och fetaost (ca 4 portioner). 600 g torskrygg. 150 g fetaost
4 bitar fryst torskrygg. 150 g fetaost. 900 g fast potatis 2 msk olivolja 1 st citron 4 bitar fryst torskrygg tinade 150 g fetaost 400 g cocktailtomater på kvist 1 dl urkärnade oliver salt och svartpeppar Basilikaolja 1 kruka basilika 2 st vitlöksklyftor saft av en halv citron 0
Detta avnjöt vi sedan med kidneybönor och en bit försiktigt och långsamt tillagad torskrygg med en skvätt citronolja på, en explosion av färger och smaker minst sagt
Varva rotselleriskivor, morötter och smulad fetaost i formen. Kristina såg ut att ha så god matlåda på jobbet förra veckan – torskrygg med bacon och soltorkade tomater på toppen
Torskrygg tillhör en av våra favoriter och den här morotscremen var verkligen god ihop med fisken. Grekiska frikadeller med fetaost, persilja och citron
Om du får tag på portionsbitar av benfri torskrygg med skinnet kvar är det absolut att föredra. Dessutom ärlskar jag quinoa, sötpotatis, spenat och fetaost, och just de fyra sakerna kombinerar jag som oftast en en sallad till lunch och middag, så variationen är inte extrem alltid - och ingen vill se samma sallad på bild twentyfour-seven