Grönsaksfrittata och pestoöverbakad torsk
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Frittata med grönsaker 2 portioner om den äts utan tillbehör, annars ca 4 port 8 ägg ½ dl vatten
  • ½ dl grädde
  • salt och peppar
  • 5 stora champinjoner, klyftade
  • ½ rödlök, fint hackad
  • 1 zucchini ca 300 g, i tärningar
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 paprika, fint tärnad
  • 150 g fetaost i tärningar
  • 1 dl grovt riven ost
  • 10 svarta oliver, delade och urkärnade
  • 10 små tomater
  • Stekpannan som du använder måste tåla att stå i ugnen.
  • Vispa samman ägg, vatten och grädde, salta och peppra.
  • Börja med att steka svampen ca 5 minuter i en rejäl klick smör.
  • Tillsätt löken och låt den steka någon minut innan du även tar i zucchini, vitlök och paprika och låter det steka tills det mjuknar.
  • Häll på äggröran och rör om så den kommer ner och runt överallt, lägg på fetaosten och låt din frittata sakta stelna på svag värme.
  • När allt har satt sig och frittatan nästan är helt stel strör du på den rivna osten, oliverna och tomaterna och ställer in den mitt i ugnen på 225 grader ca 5-10 minuter tills den fått en fin färg och är helt fast.
  • Pesto med basilika och oliver
  • 75 g svarta oliver, urkärnade (men använd gärna med oliver som du själv kärnar ur - de har bättre smak och är inte så torra)
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta ½ dl solrosfrön, gärna torrostade
  • 1 dl riven smakrik ost, t.ex parmesan eller västerbottensost
  • ½-1 dl oliv- eller rapsolja, gärna med citronsmak
  • en nypa rivet citronskal
  • Mixa alla ingredienserna till en slät pesto, vill du ha lite mer tugg så kan du ta i lite mer grovt hackade solrosfrön efter att du mixat peston.
  • Smaka av.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.