½ dl örter, t ex basilika, persilja, dill. ½ dl örter, t ex basilika, persilja, dill. 400 g skinnfri torskrygg. Dela torskryggen i 2 portionsbitar och gnid in den i lite salt. 400 g skinnfri torskrygg
gärna färska salviablad, rosmarin eller basilika att lägga under prosciutton. Torskryggen lindades in i prosciutto och serverades med en fluffig palsternackspuré, ansjovisstekt brysselkål och långsamrostade tomater
1/2 kruka Basilika. 1 kruka persilja. 1/2 kruka koriander. vitpeppar. salt. 1 dl Panko eller skorpmjöl. Hacka kryddorna och kör i mixer till grynig konsistens
Häll över olja, balsamvinäger, basilikablad och krydda med salt och peppar. Jag använde torskrygg i stället för torskfilé då dessa bitar är lite tjockare och lättare att jobba med
2-3 msk Kalles kaviar 3 dl grädde3-4 torskbitar1 dl riven ost1 halv hackad purjolök Lite hackad basilika 1 låda cocktailtomater Peppar och lite salt,kaviaren är salt. 1 halv hackad purjolök Lite hackad basilika 1 låda cocktailtomater Peppar och lite salt,kaviaren är salt
Basilikasmörsås. Tillsätt basilikan och mixa såsen slät med en stavmixer. 600 g torskryggfilé(färsk eller fryst). 1 kruka basilika. 600 g torskryggfilé. 1 kruka basilika
Tomatsalsaca 1 l blandade cocktailtomater 1 knippe gräslök, hackad ca 10-15 färskpotatisar, kokta 1 msk honung 1 msk tomatpuré 1 msk vit balsamvinäger ca 0,5 dl olivolja 1-2 blad spansk körvel (kan bytas mot torkad körvel) 1-2 blad trädgårdssyra (kan bytas mot annat som bladsallad, basilika, rucola, spenat etc. 1Friterad ”puffad” torskrygg4 bit torskrygg, ca 200 g/pers (eller annan valfri vit fisk) 0,5 l matolja