Torskrygg basilika recept

Torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn

400 g torskrygg eller torskfilé, utan skinn och benfri. 15 blad färsk basilika eller en tsk torkad. 11 msk smör
Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Stekt torskrygg med medelhavssalsa

4 Salsa 300 g körsbärstomater (gärna olika färger) 1 silverlök 1/2 kruka basilika 1 dl kalamataoliver 1 dl olivolja 3 msk kapris 1 krm salt Tillbehör 1 msk olivolja 300 g vaxbönor eller haricot verts 4 skivor bröd (gärna levain) Torsk 600 g torskrygg 1 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1 msk neutral olja 1 msk smör Lägg till i inköpslistan
Prosciuttolindad torskrygg i gott sällskap

Prosciuttolindad torskrygg i gott sällskap

gärna färska salviablad, rosmarin eller basilika att lägga under prosciutton. Torskryggen lindades in i prosciutto och serverades med en fluffig palsternackspuré, ansjovisstekt brysselkål och långsamrostade tomater
Torskrygg med gremolatatopping och persiljeslungad potatis

Torskrygg med gremolatatopping och persiljeslungad potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torskrygg 600 gram torskrygg 2 krm salt 2 krm svartpeppar 2 klyfta(or) vitlök 2 msk fryst persilja 2 msk fryst basilika 2 msk olivolja 1 st citron(er) 2 dl crème fraiche 1 tsk honung 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Potatis 800 gram potatis(ar) 2 krm salt 2 msk Mat
Torskrygg med parmaskinka och ugnsbakade tomater

Torskrygg med parmaskinka och ugnsbakade tomater

Häll över olja, balsamvinäger, basilikablad och krydda med salt och peppar. Jag använde torskrygg i stället för torskfilé då dessa bitar är lite tjockare och lättare att jobba med
Torskrygg med kaviarsås

Torskrygg med kaviarsås

2-3 msk Kalles kaviar 3 dl grädde3-4 torskbitar1 dl riven ost1 halv hackad purjolök Lite hackad basilika 1 låda cocktailtomater Peppar och lite salt,kaviaren är salt. 1 halv hackad purjolök Lite hackad basilika 1 låda cocktailtomater Peppar och lite salt,kaviaren är salt
Stekt torskrygg med sauce vièrge

Stekt torskrygg med sauce vièrge

Hacka lök och vitlök samt persilja och basilika. Helg och ännu en gång har jag fått tag i ett par fina bitar torskrygg
"Puffad" torskrygg med tomatsalsa

"Puffad" torskrygg med tomatsalsa

Tomatsalsaca 1 l blandade cocktailtomater 1 knippe gräslök, hackad ca 10-15 färskpotatisar, kokta 1 msk honung 1 msk tomatpuré 1 msk vit balsamvinäger ca 0,5 dl olivolja 1-2 blad spansk körvel (kan bytas mot torkad körvel) 1-2 blad trädgårdssyra (kan bytas mot annat som bladsallad, basilika, rucola, spenat etc. 1Friterad ”puffad” torskrygg4 bit torskrygg, ca 200 g/pers (eller annan valfri vit fisk) 0,5 l matolja
Smörstekt torskrygg med pestoslungad blomkål och sparris

Smörstekt torskrygg med pestoslungad blomkål och sparris

Fisk700 g torskrygg 1 l vatten, kallt 4 msk salt 1 msk strösocker 1 citron salt, peppar. 1Blomkålspesto1 blomkål 2 kruka basilika 0,5 dl pinjenötter 1 klyfta vitlök 1 dl parmesanost, finriven 1,5 dl olivolja 0,5 tsk salt 0,5 krm svartpeppar 1 tsk honung