Fram med en stekpanna hacka 1 lök och även paprikan fint olja i pannan i med lök och paprika rör om några minuter därefter torsken och tonfisken rör om så att torsken blir finfördelad ställ åt sidan. 750 g lättsaltad torskfilé. 120 g tonfisk (burk)
Det går också att ersätta torsken med tonfisk. I senaste numret av Runner’s world hittade jag ett recept på en fräsch lunchrätt med kikärtor och torsk jag blev mycket nyfiken på
ca 48°C Vitfiskar t ex torsk, kolja, sej. ca 52°C Tonfisk. Bulgursallad. Värm Milda Kockens val i en tjockbottnad kastrull, stek vitlök, lök, chili och saffran utan att det tar färg
Tjocka bitar av en bra grillfisk, till exempel marulk, havskatt, torsk eller lax. Den första rätten jag provade var tonfisk med grillad paprika och vinägrettsås
Torsk är gott om man lyckas laga till den bra och färsk tonfisk är lyxigt (men dyrt. Jag kan tänka mig att torsk eller pangasus funkar minst lika bra, men jag kan verkligen rekommendera er att testa tilapia
Salta, peppra och gnid in chilipulver på tonfisken. Preppa din tuna taco med skivor av den halstrade tonfisken, guacamole, sallad, chipotlemajonnäs, hela avokadobitar och skivad tomat
Fisk # 3 – Torsk i ugn med thailändska smaker. Fisk # 5 – Tonfisk med fräscha grönsaker. Jag äter inte fisk jätteofta även om man som liten alltid fick höra att ”ät fisk så blir du smart” och på senare tid har det väl mer varit ”ät fisk för att få i dig omega 3”
Torsk med tapenade, aubergine och tomater. Stekt tonfisk med citron- & vermouth-sås. Seriefiguren Lille Skutt – som är en ovanligt rädd kanin – säger i Bamse