1 dl torkadekörsbär, 50 g. 1 dl torkadekörsbär, 50 g 1 dl bovetegryn/flingor. Det senaste brödet som lämnade ugnen i den Casterydska bakstugan blev ett riktigt härligt och mustigt powerbröd, som jag definitivt tror platsar på topptiolistan över nyttiga bröd
Vill Du inte göra den proceduren, så finns torkadekörsbär att köpa på Hälsokostaffär. Jag fick en idé efter en läsarkommmentar på min Ekologiska Ischoklad , att jag skulle testa att torka körsbär och ha som smaksättning
Men när jag testade en version där jag använd chokladganach i botten och med kaffebavaroise tyckte vi att den i och för sig goda chokladen var för hård och dessutom konkurrerade ut såväl kaffesmaken som körsbären
50 g grovstrimlade, mjuktorkade fikon. 40 g grovstrimlade, mjuktorkade eller färska dadlar. 40 g torkade, sura körsbär. 50 g grovstrimlade, mjuktorkade fikon. 40 g grovstrimlade, mjuktorkade eller färska dadlar. 40 g torkade, sura körsbär
Riktigt mörk choklad innehåller massor med nyttigheter, liksom de torkade bären och kokosoljan. Grovhacka körsbären och se till att det inte finns några kvarglömda kärnor, vilket tyvärr ibland kan vara fallet
Blåbären kan bytas mot andra torkade bär, ex vis tranbär, körsbär eller russin. 5 dl havregryn (gärna Saltå kvarns biodynamiska, eller andra ekologiska gryn, alternativt Sempers rena havre)1 dl bovetemjöl1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 stort ägg1 dl ljust muskovadosocker1 dl mörkt muskovadosocker125 g LF eller vanligt smör, alternativt mjölkfritt margarin ca 1 dl torkade blåbär (ICA. ca 1 dl torkade blåbär
Den fruktiga doften kompletteras av en nyans av svartpeppar, torkade örter, vanilj och mörk choklad. Med doft och smak av mörka körsbär, blåbär, lakrits, örter och vanilj är vinet helt enkelt mycket lätt att tycka om