4 4 färska majskolvar salt 2 msk smör Jalapeño- och limesmör finrivet skal av 1 lime 1 msk inlagd jalapeño 100 g rumstempererat smör salt svartpeppar Topping 3 msk skuren gräslök limeskal 2 dl rostad lök 1/2 msk flingsalt 1 tsk torkad oregano Till grillning eller stekning 1 msk olja (till majskolvarna) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jag hade bestämt mig för att täcka köttet med en “smet” på soltorkade tomater och vitlök och så här i efterhand är ju inte detta något att vara ledsen för
dill, lök och bellpeppar, som är torkad röd paprika). Servera med färskpotatis , grillad majskolv och en kall sås gjord på crème fraiche, citron och pepparrot
Den är fylld med alla möjliga härliga kryddor, både färska och torkade. Till kycklingen så blev det en pastasallad och grillade majskolvar och en dippsås gjord på bland annat färsk mango
Jag piffade upp min choripan lite extra på grillfesten och serverade guacamole, indisk picklade rödlök, tomatsalsa, nachochips och grillade majskolvar bredvid
På söndag blev det risdragning för hela slanten och grillen gick varm med både grillad batat och majskolvar samt fina biffar av fläskkarré (grisnacke eller kassler säger vi mest i Finland, men med det senare menas väl att köttet är rökt…)