Nu steker du tonfisken som hastigast. Wasabicrème. Servera med en klick wasabi och inlagd ingefära. 1 stor skiva tonfisk ca 1,5 cm tjock, sesamfrö, szechuanpeppar som trots sitt namn ej är närbesläktad med vare sig chilipeppar eller vanlig peppar, utan tillhör vinruteväxterna och är närmast släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. 1 avokado, tärnad. 1 tsk wasabi, 1 dl creme fraiche, salt (ev några droppar pressad chili). 1 avokado. 1 tsk wasabi
Forma små rätblock/cylindrar av ris och dutta på wasabi samt täck med tonfiskremsor. Wasabi. Täck med ris enligt ovan och placera stavar av avokado och tonfisk tvärs över
Bred på ett tunt lager wasabi på riskudden och lägg på lax- och tonfiskskivor. Gör likadant med de andra tre och varva mellan laxen, surimin och tonfisken
Jag vill fylla upp min skål med umamistinn tonfisk, salta feta röror, pigga söta smaker, syra, koriander, chili, sälta, ostronsås, olika färger och annat gott
tonfisk med sesamolja, hackad koriander, salt & citroneppar. Wasabi – är starkt, även om den vi köper här består av grönfärgad pepparrot istället för wasabirot
Rosa tonfisk serveras med en blandning av limejuice, avokado, wasabi och soya. Vispa ihop lime juice (ifrån en halv lime), soya samt wasabi och rör sedan ihop detta snabbt med avokadon
Ljummen matkornssallad med tonfisk och avokadokräm. Servera med tonfisk eller kyckling. Krydda laxen med Santa Maria wasabi sesame-krydda (jag använder gärna Salmalax)
Lägg lite tonfisk, gurka, avokado och ingefära ovanpå wasabi. Strimla tonfisken (som bör vara pinfärsk), skala och strimla gurkskivorna i tändsticksstorlek och skala och strimla avocadon