Då hade jag blandat den med färsk spenat och kanske en burk tonfisk eller lite kyckling. Bönorna trivs mycket bra tillsammans med avokado, tomat, rödlök och basilika i en enkel citron- och vitlöksvinägrett
Skala vitlöksklyftorna och riv dem på ett rivjärn. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Till tonfisken serverades ett basilikasmör och en sallad på ruccola, cocktailtomater, oliver, avokado, buffelmozzarella och rostade pinjenötter, så jädrans gott
rapsolja, gärna med smak av citron eller vitlök. Fräs tomater och vitlök i olja en kort stund. ) Dressingen kan också förberedas och bara värmas på precis innan tonfisk och stekjärn är på speed-dating
Till lunch har det blivit en liten burk MSC märkt tonfisk i vatten, en tesked majo, örtsalt och peppar, och antingen kikärtor eller avokado och ett eller två superknäckebröd
Tonfiskröra1 burk tonfisk i vatten [150 g avrunnen vikt] 1,5 msk majonnäs 1 msk gräddfil 1 msk gräslök, hackad + lite att garnera med 2 msk basilika, hackad, + lite att garnera med 2 msk persilja, hackad 0,5 klyfta vitlök 0,5 citron, finrivet skal salt svartpeppar örtagårdskrydda
basilika, persilja. På bilden har jag serverat spanska morötter till – de steks i olivolja med vitlök och grön chili och kryddas med citron och flingsalt – mycket gott
Nyp av basilikabladen och dela citronen mitt itu. Släng i merparten av basilikabladen, riv stora blad i mindre bitar, och dra sedan genast av pannan från värmen
rosmarin, basilika, timjan & oregano. Fräs riset ett tag innan du häller på vinet, låt puttra lite innan du häller på buljongen eller buljongtärningarna och vattnet samt den hackade citronen så den får koka med och ge fin smak
Mormor Fangittas tonfisk i gryta. Använd gärna spenat, rucola, vattenkrasse och några gula endiveblad samt örter som basilika, persilja, harsyra och fänkålsdill för att få en god blandning