Skivorna ska vara mellan fem och tio centimeter långa och max en halv centimeter tjocka (genom att skära skivorna relativt tunna så kommer dina pommes frites att bli lite krispigare
En enkel salladsbädd, några nyfriterade pommes frites, några såser baserade på majonnäs eller creme fraiche och något friskt att dricka var allt som behövdes denna afton då hungern satte in
Servera med förslagsvis hemlagade pommes och en coleslaw. Revben ska vara tjocka, feta och knäckta. Denna sommaren har vi varit lite mer än besatta av dessa förförande ben
Jag tillsatte även lite maizena för att få såsen lite tjockare. ca 500 g fläskfilé2 msk flytande margarin½ tsk salt1 krm svartpeppar1 dl vitt vin1 msk kalvfond1 dl vatten1 msk fransk senap2½ dl matgrädde1 msk rosépepparmaizena Putsa fläskfilén och skiva den i 1½ cm tjocka skivor. 1 msk rosépepparmaizena Putsa fläskfilén och skiva den i 1½ cm tjocka skivor
GYROSBURGARE MED POMMES OCH TSATSIKI. Eller varför jag inte har pommes på burgaren oftare. Antagligen för att det finns så mycket annat gott att äta, och för att pommes på burgare är ganska onyttigt, men ändå
VI HAR HITTAT SÄTTET ATT FÅ SÖTPOTATIS POMMES KRISPIGA. Sötpotatis pommes 4 portioner. Grädda i ca 30-35 minuter (allt beror på hur tjocka era stavar är så håll koll)
Sötpotatispommes & sparris. 4 skivor butternut squash (skivat från den tjockare delen av pumpan). Skär därefter upp 4 skivor av pumpan, från den tjocka botten – ringla över olivolja och salt och ställ in även dem i ugnen – exakt tid på pumpan vet jag inte men tog nog ut dem efter ca 30 minuter. 4 skivor butternut squash (skivat från den tjockare delen av pumpan)