pommes frites. Vi har varit i Lycksele i helgen och varit utan wifi. -Mama Skogly ♥ pommes frites. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ den kallt
Därför var det så sjukt trevligt att få hänga en eftermiddag tillsammans med den helt bisarrt coola Bea Szenfeld hemma i mitt kök här för några veckor sedan och laga en svullig och smarrig vegansk och glutenfri svamppaj tillsammans
), "klassisk bearnaise", "bearnaise original" och värst av allt, "bearnaise light". Gemensamt för dem jag provat är att de smakar för lite dragon och har för låg syra
Pommes frites. Frittarna var gjorda av "Ölandspotatis", inköpt idag av skeppare Lars Lind som seglar till från Valdemarsvik till Öland varje höst och hämtar potatis, lök, saltsill, matjessill och löksill, som han sedan säljer längst ostkusten
Pommes Anna. Dela fläskfilén i två stora delar och stek dem så de får färg. Pommes anna. Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna
Ta ut plankorna och klicka på bearnaisesås. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
Kålrotspommes. Salt och peppar. Ta fram köttet, lägg på en skärbräda och låt det bli rumstempererat. Pensla med olja och krydda rejält med salt och peppar
Istället för pommes duchess, så gjorde jag ett potatismos med både grädde och riven ost i. Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på två såser istället, nämligen kantarellsås ochbea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.