Tjock gräddsås recept

Gräddsås

Gräddsås

Häll vispgrädde, kalvfond och soja i en tjockbottnad kastrull. Blir såsen för tjock kan den spädas med mer vispgrädde
Oxrullader i smarrig gräddsås

Oxrullader i smarrig gräddsås

Red av med maizena om du vill ha tjockare sås. Skala löken och morötterna. Skär löken i klyftor och morötterna i stavar, ca 5 cm långa
Persiljejärpar i gräddsås

Persiljejärpar i gräddsås

Tillsätt maizena redning om du vill ha tjockare sås. Persiljejärpar i gräddsås - Svensk husmanskost (ca 5 port)
Saftiga älgbiffar med gräddsås

Saftiga älgbiffar med gräddsås

Red av med majsena om du önskar tjockare sås. 1. Blanda havregryn och mjölk, låt svälla 10 minuter. 2. Blanda färs, peppar och salt tills färsen börjar bindas ihop
Abborrfilé i dill och gräddsås

Abborrfilé i dill och gräddsås

Såsen skall inte bli för tjock, bara ha lite stadga. 3 dl tjock grädde. Vänd filerna i mjölet och stek dom knapriga i en stekpanna
Porterstek med gräddsås

Porterstek med gräddsås

Vänd steken, stick en termometer i den tjockaste delen av köttet. Gräddsås. Red av såsen till lagom tjock konsistens och låt koka i 5-10 minuter
Oxrulader med gräddsås

Oxrulader med gräddsås

Värm ruladerna och servera dem med gräddsåsen, svartvinbärsgelé, pressad potatis och gärna lite sockerärter och blomkål
Kalvstek med gräddsås

Kalvstek med gräddsås

Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ grytan på nedersta falsen i ugnen