Tillbehör blinier recept

Blinier med klassiska tillbehör

Blinier med klassiska tillbehör

Tillbehör. Värm mjölken fingervarm (37º C). Häll lite av den över jästen och rör tills den är upplöst. Häll sedan i resten av mjölken
Blinier

Blinier

Servera med valfritt tillbehör. I en pannkakspanna kan man ta ca 1 deciliter smet och hälla ut 3 rejäla klickar i pannan, vicka på den och grädda blinierna på båda sidor
Blinier med Kalixlöjrom – midsommarmat

Blinier med Kalixlöjrom – midsommarmat

Löjrom åtföljs nästan alltid av de klassiska tillbehören rödlök, dill, gräddfil och citron, men prova gärna att byta ut gräddfilen mot smetana
Blinier och borstj

Blinier och borstj

Tillbehör. Grädda blinierna i oljan på medelstark värme i en stekpanna. Recept från "Alltommat". 15-20st0,5 pkt färsk jäst1 tsk strösocker0,5 dl ljummet vatten, 37 grader2 st äggulor2 dl ljummen mjölk, 37 grader0,5 tsk salt3 dl vetemjöl2 st äggvitorolja till stekning crème fraiche gravad lax 
Blinier

Blinier

Servera med de olika tillbehören i separata skålar. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och grädde till 37°C
Dagens recept: Blinier

Dagens recept: Blinier

Ursprungligen kommer blinier från Ryssland, men rätten är nu vanlig över en stor del av världen. Grädda blinier i smör eller margarin på bägge sidor tills de pöst upp, fått fin färg och verkar lätta och genomgräddade

Ryskt tema med Blinier

Smetana (får du inte tag i denna så går det nästan lika bra med creme fraiche) finhackad rödlök sik eller ishavsrom Övriga förslag på tillbehör de serverar i ryssland
Gräddig soppa på blåmusslor med savoykål

Gräddig soppa på blåmusslor med savoykål

Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör. Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul
Nässelblinier

Nässelblinier

Toppa med tillbehören. Än kan åtminstone jag skörda nässlor och i helgen åkte ett gäng toppskott ner i nässelblinier
Vi reser vidare. Lördag del 2.

Vi reser vidare. Lördag del 2.

Torsk som saltrimmades, kantareller till soppa, skaldjur till amuse bouche, vårlök som tillbehör och till sist ärtor och sugar snaps som användes till de vegetariska rätterna

Midsommarmat

Ett roligt och nyskapande tillbehör att bjuda på till sillen. Små söta munsbitar i form av boveteplättar, eller blinier som de också kallas, top- pade med smakfull varmrökt lax