Servera med valfritt tillbehör. I en pannkakspanna kan man ta ca 1 deciliter smet och hälla ut 3 rejäla klickar i pannan, vicka på den och grädda blinierna på båda sidor
Ursprungligen kommer blinier från Ryssland, men rätten är nu vanlig över en stor del av världen. Grädda blinier i smör eller margarin på bägge sidor tills de pöst upp, fått fin färg och verkar lätta och genomgräddade
Smetana (får du inte tag i denna så går det nästan lika bra med creme fraiche) finhackad rödlök sik eller ishavsrom Övriga förslag på tillbehör de serverar i ryssland
Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör. Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul
Ugnsrostad färskpotatis är det tillbehör jag oftast gör nu för tiden. Smetana hittades också, vilket är en rest från då jag gjorde blinier med löjrom för ett tag sedan
Gündelpannkaka med tillbehör. Blinier. Blinier. Servera blinierna med grekisk(. Blinier. Denna fredagskväll för några veckor sedan hade jag fått för mig att jag skulle tillaga flera olika
nåväl här kommer ett recept som jag hittat i tidningen buffe men ändrat om lite till min version genom att tillsätta citronsaft till marmeladen istället för vatten samt fuskat till en liten god glass som tillbehör
Torsk som saltrimmades, kantareller till soppa, skaldjur till amuse bouche, vårlök som tillbehör och till sist ärtor och sugar snaps som användes till de vegetariska rätterna
Ett roligt och nyskapande tillbehör att bjuda på till sillen. Små söta munsbitar i form av boveteplättar, eller blinier som de också kallas, top- pade med smakfull varmrökt lax