Thaimat med kyckling, 4 pers. 4 kyckling filéer 1 röd paprika 1 chili 2 tsk riven färsk ingefära1 röd lök1 vitlöksklyfta1 broccoli i små buskar1 stor burk kokosmjölk 400 ml3 tsk fisksås2 msk tamarin sojaGör så här. Lägg i alla grönsaker och kycklingen på samma gång, låt fräsa ihop lite lätt, (denna rätten ska inte steka utan kokas) och häll sedan på kokos mjölken, nu ska detta koka ihop och kycklingen ska bli helt klar, det tar ungefär 10 minuter, tillsätt tamarin soja och fisksås. 3 tsk fisksås
Smaksätt med 1 tsk fisksås och 2 tsk thai chili sås. 1 tsk fisksås. Nej, det här har inte blivit en asiatisk matlagningsblogg, men med veckans oplanerade tema passar jag på att skriva ett inlägg om hur man lagar en autentisk fried rice i Thailand
Jag köpte ingefära, lime, citrongräs, pak choi, fisksås och thaibasilika i affären. Jag blev faktiskt lite orolig att det inte skulle vara möjligt att göra thaimat utan sötning, men beslutade mig ändå för att göra ett försök
Förutom kyckling med cashewnötter är Pad Thai den rätt jag oftast beställer när jag äter thaimat, så nu är jag överlycklig att jag lärde mig detta för OJ vad bra det blev
Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår. Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Men på torsdag hoppas jag kunna få mig lite med tips och trix vad det gäller Thaimat, för då är jag inbjuden till Santa Maria som ska ha Thaimatlagning
Rekomenderar verkligen att göra det om man gillar thaimat och är på semester i Thailand. Blanda olja, oystersås, tomatsås, fisksås, soya, socker och lite peppar till en sås och häll ner i wokpannan
Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha). blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili