soppa med kyckling, kokosmjölk, lime blad, persilja, svamp, chili och lite till till förrätt. I tisdags ville jag ut och äta på restaurang och efter lite övertalande från mig och sura miner från Steve så gick han med på det, men föreslog att vi skulle testa en av de lokala pubarna som serverar thailändsk mat, gjord av thailändare och serverad av thailändare
Samma dag som vi åt en sen thailändsk lunch, åt vi kräftor på kvällen. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt gräslöken
Tillsätt nudlar, räkor och svamp först när ni ska äta rätten (nudlarna kan dock kokas i förväg, spolas direkt med kallt vatten och förvaras i burk tills det är dags att tillsätta dem i den heta soppan mot slutet av uppvärmningen
4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändskhalmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Använd gärna råris eller jasminris eftersom rätten har en Thailändsk touch. Vill man inte äta biff kan man testa att ersätta den med tofu eller svamp och ha lite extra mycket av de proteinrika nötterna till
röd thailändsk. Fräs svampen och hacka basilikan och lägg i. Bryn filéerna, salta och peppra. Lägg i purjo, paprika, ingefära, curry, och sweet chilisås
Dela svampen i mindre bitar. Fräs lök, vitlök, ingefära och svamp i smör i en stor stekpanna. röd och gul 150 g svamp tex shitake. ostronskivling 1 msk riven färsk ingefära Smör 2 msk thailändsk fisksås 1 tsk gurkmeja rivet skal och saft av 1 lime färsk koriander