Thailändsk kycklingsfärs
clao
clao

Thailändsk kycklingsfärs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 gr kycklingfärs
  • 1 knippe salladslök
  • 1 bit ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, finhackad och urkärnad
  • 1 msk matolja
  • 0,25 dl fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1,5 msk pressad lime
  • 1 msk rörsocker
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 dl cashewnötter
  • 4 portioner jasminris

Beskrivning

    Börja med att koka riset.
    Ansa och strimla salladslöken. Skala och finriv ingefäran och vitlök. Kärna ur och hacka chilin smått. Stek färsen tills den inte är rosa någonstans. Tillsätt salladslök, ingefära och vitlök och chili. Låt allt steka i ett par minuter. I med fisksås, soja, lime och socker.
    Strimla isbergssalladen och lägg i iskallt vatten i 20 minuter så de blir riktigt krispiga. Låt rinna av på handduk. Grovhacka koriandern och cashewnötterna och toppa ovanpå den ljumna färsen. Servera med jasminris och strimlad isbergssallad

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.