Skala gurkan (det skippade jag. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av asiatisk matlagning och speciell inte thailändsk eftersom sådan mat köpes hem i fyrkantiga lådor och liksom aldrig lagas till hemma
Blanda ner vattenmelon och gurka i dressingen, rör runt. 1 gurka i tärningar, 2x2 cm. knappt 1 liter vattenmelon i tärningar, 2x2 cm 1 gurka i tärningar, 2x2 cm 1 dl färsk mynta, grovhackad
Dela gurkan mitt itu. Thailändsk gurksallad. Skär gurkan i halvmånar och lägg ned i lagen. Här serveras den med marinerad kycklingfilé, nudlar och thailändsk gurksallad
För att fullända känslan ska rätten gärna serveras med klyftpotatis, tsatsiki och grekisk sallad, men såhär på vintern kan man nöja sig med lite körsbärstomater, oliver, fetaost och rödlök och skippa gurkan
Ja nu ändrar McDonalds på receptet för den klassiska Big Macen för första gången och det är ju givetvis dressingen som får en liten ny kick i form av en chilisås nämligen Sriracha som är en Thailändsk chilisås
Jag använde rödkål, morot, rädisor, paprika, gurka, salladslök och sockerärter i glasnudelsalladen. Den här thailändska glasnudelsalladen är mitt försök att efterlikna kockarna på Slottsträdgårdens kafés dito, och den smakar finfint
Till rendang ska man väl egentligen servera någon typisk indonesisk sidorätt, men jag hade en gurka hemma och tyckte att det skulle passa bra med en svalkande gurksallad till den heta curryn, så jag gjorde en favorit, nämligen thailändsk gurksallad, som jag hämtat från min bloggande vän Carolines blogg