Det är inte “riktig” Pad thai, utan mer vår variant av det hela. Pad thai. ca 1 dl soja (smaka av, för det är väldig skillnad på hur starka de olika märkena är)
Skiva chillifrukten fint och använd sparsamt då det kan bli riktigt starkt. Strö chillifrukten över och använd sparsamt då det kan bli riktigt starkt, häll på lite sweet chilisås rör om
Skiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda. Skär salladslöken fint och förbered risnudlarna enligt förpackningen
super gott och lite starkt, och som alla grytor ännu godare dagen efter. Lägg sedan i thai wok grönsakerna, creme fraiche, hackade persiljan och det är klart
En thailändsk rätt med kyckling och stark hetta. Direkt från Thailand. För 1 portion. 1 liten kycklingfiléEn halv gul lök3 msk torra cashewnötter1 msk torkad chili (luktar sött)1 liten bit vårlökEn liten klyfta vitlök2-3 tsk palmolja1 tsk ostronsås½ tsk soyasås½ tsk fisksås½ tsk tomatsås½ tsk chilisås½ tsk socker½ tsk svart soya sås½ dl vattenGör så här
1 msk grön currypasta (eller röd)1 msk olja2 stjälkar citrongräs (inte de träiga delarna)750 ml kokosmjölk600-700 g kycklingfilé i strimlor på snedden2 gröna chilifrukter, urkärnade (1 liten kruka färsk koriander)1 msk farinsockerCa 20 basilikablad1 msk fisksås1 msk pressad citron2 små Äggplantor skivade på längdenStek currypastan med olja på rätt stark värme - man "mosar" ut currypastan i oljan
12 tsk stark chilisås. 1Sås1-2 msk tamarindpasta (löses i vatten enligt förpackningen) 4 msk fisksås 4-6 msk rörsocker 2 tsk stark chilisåsSkiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 2-3 msk grön curry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Man kan göra så starkt som man själv känner för, jag gillar när det är lite riv i. Rör ner honungen och smaka av med lite mer soja om det behövs (i det här läget lägger jag också nästan alltid till lite sambal eller sriracha - som sagt, jag gillar när det är starkt)