Här kommer receptet i alla fall, hela vägen från Lanta Thai Cookery School. När jag var i Thailand senast nu i vintras gick vi en matlagningskurs och lärde oss bland annat att göra en riktig Pad Thai
Pad thai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksås. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
En dryg månad till så ligger jag här igen. Nu börjar jag tröttna på solens frånvaro härhemma. Såg att Marie Serneholt bor på samma hotell som vi alltid brukar bo på (femte året i rad nu)
Vi äter rätt mycket hemlagade woker och gillar då att krydda med thai sweet chili sås. Den blir väldigt stark så vi har den bredvid maten så alla kan ha på så mycket dom vill
Dags för lite thai på burk igen och idag blev det test av Mrs Cheng´s ThaiMassaman Curry. Vi använde en hel fläskfilé och jag la även till en burk bambuskott och en extra burk kokosmjölk för att få lite mer sås och mindre hett
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.