Thai gai recept

Thai Larb Gai

Thai Larb Gai

½ teaspoon hot chile powder, preferably Thai or Lao. ¼ cup raw sticky rice (see Note) or 2 tablespoons roasted rice powder (available at Asian markets)
Gai Pad Prik - het thailändsk kycklingwok

Gai Pad Prik - het thailändsk kycklingwok

Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan 500 g kycklinglårfilé. 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet). 1 kruka thaibaslika. 500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet) 150 g haricots verts 2 tsk fisksås 2 tsk rörsocker 1 kruka thaibaslika 1 lime, i klyftor neutral matolja, att steka i nykokt jasminris, till servering
Paneng Gai

Paneng Gai

Paneng Gai är wokad kyckling med sugar snaps smaksatt med thailänds het röd curry, galanga och kokosmjölk
Tom ka gai - Thailändsk kycklingsoppa på svenska

Tom ka gai - Thailändsk kycklingsoppa på svenska

Visserligen har jag aldrig varit i Thailand, aldrig ätit på thai men jag har ändå gett mig på en tolkning av en av Thailands populäraste rätter - Tom ka gai - en riktigt het kycklingsoppa