½ teaspoon hot chile powder, preferably Thai or Lao. ¼ cup raw sticky rice (see Note) or 2 tablespoons roasted rice powder (available at Asian markets)
Now comes the hard part, pounding everything using a mortar and pestle (If you don’t have a mortar and pestle you can blend the ingredients in a food processor (but I’d really recommend you invest in a Thai style mortar and pestle)
Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan 500 g kycklinglårfilé. 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet). 1 kruka thaibaslika. 500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet) 150 g haricots verts 2 tsk fisksås 2 tsk rörsocker 1 kruka thaibaslika 1 lime, i klyftor neutral matolja, att steka i nykokt jasminris, till servering
Min bästa Khao Phad Gai åt jag på en strand i Thailand under en snorkelutflykt. Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår
Visserligen har jag aldrig varit i Thailand, aldrig ätit på thai men jag har ändå gett mig på en tolkning av en av Thailands populäraste rätter - Tom ka gai - en riktigt het kycklingsoppa