Riv eller hyvla över mandelmassa, strö över äppelbitarna och strö på lite kanel. Idag behövde jag använda upp lite smördeg från frysen så jag gjorde wienersnäckor fyllda med Tarte Tatinfyllning
boeuf bourguignon med tarte tartin som dessert. Tarte tartin gör du superenkelt genom att smälta 150 g smör med 150 g socker i en stekpanna. Strö över 100 g riven mandelmassa. 100 g riven mandelmassa
På Solhaga är det därför toscamazarin som gäller, den är makalöst populär och finns även som tarte. Kör mandelmassan mjuk med vinge i hushållsassistenten
Lägg mandelmassa, farinsocker, vaniljsocker och smör i en bunke och vispa samman med elvisp. Vi var alla sjukt mätta efter multipla portioner porterstek (jag sa ju att det var söndagsmiddag) men konstigt nog försvann nästan hela tarten ändå
Pâte sablée är även känt som mördeg, den används bara till efterrätter och är den pajdeg man gärna använder till färdiggräddade pajer eller tarter som sedan ska fyllas med något