Det har blivit dags för de sista veckofinalisterna i Tapas-SM. Fjärde veckan bjöd på smaker som för mig inte kändes helt självklara i tapas-sammanhang, och vissa tillagningsbeskrivningarna var något ofullständiga
Låt svalna och skär pannkakan i småbitar om du vill servera den som tapas. Eftersom jag fortfarande tycker att just fläskpannkaka är så otroligt gott måste jag självklart blogga om min äppeltoppade fläskpannkaka med lite grahamsmjöl och keso i
Tapas SM – Vecka 4 – finalist 2. Tillsätt 1 dl keso och riven ost. Hur mycket 1 dl keso är beror ju helt på mängden potatis liksom. Men jag körde på nästan 1 kg potatis, 1 gul lök, 2 ägg, lite mer än 1 dl keso och ca 1,5 dl riven västerbottenost
Stekt svamp, keso, bacon, varma mackor, grissini, makaroner, ris. - 1 gul lök- 2 vitlöksklyftor- 2 burkar krossade eller hela tomater- 1 grönsaksbuljongtärning- 5 dl vatten- En nypa socker- Basilika- Salt & SvartpepparTill Nachos-tapas- Quadritos (Från Santa Marias nya sortiment)- Pumpkin Seed & Chili Pesto (också från Santa Maria)(Har du inte peston är det också gott med jalapeno)- OstTillbehör. Soppan1) Hacka och fräs lök och vitlök tills det blir lite mjukt2) Häll i tomaterna3) Smula i buljongtärningen och häll i vattnet4) Häll i en nypa socker och hackad basilika5) Låt det koka 15-20 minuter och rör om då och då6) Du kan sedan välja om du vill mixa soppan slät eller om du gillar lite bitar i7) Smaka av med salt & pepparTapas1) Sätt på ugnen på 175 gr2) Lägg ut Quadritos på en plåt3) Lägg en klick pesto och en skiva ost på varje4) Gratinera i 5-10 min5) Lägg på en klick crème fraiche när du tagit ut dem ur ugnenServera soppan med lite riven parmesanost och en klick crème fraiche och njut
Nu blir det ett par timmar i solstolen och senare i eftermiddag ska jag möta upp bästis i stan för ett glas på nån trevlig uteservering och därefter blir det TAPAS och "sommarasvlutning" med ett gäng från klassen