En ny vecka är påbörjad och jag mår väl sådär. Så i går kväll var det jag som stod för middagen här hemma och det blev en griljerad fläskytterfilé med råstekt potatis
Recept på den hittar ni HÄR. Pressad potatis. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Gör tunna strimlor av citronskalet med zestjärn eller potatisskalare
Tillsätt skivad potatis och hackad blomkål. ca 5 potatisar, skalade och tunnskivade. Kör i 200 graders ugn 35 -45 min (beroende på ugn). Ta ut gratängen och låt vila 5-10 min innan servering ca 5 potatisar
Ringla över olivoljan och strö på salt. Skala potatisen och skär den i klyftor. Stek i ytterligare ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. 11 st potatis
Ett bra tips om du har mycket potatis hemma som håller på att bli gammal. Rör sen runt på plåten. Skölj av potatisen och skär den i tunna skivor med skalet på
När du nästan grillat klart det övriga köttet eller fisken lägger du påpotatisarna, först med den kupiga sidan neråt ett tag men sedan med snittytan neråt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.