Min absoluta favorit var annars Wheat Pale Ale, lite efterforskningar ger vid handen att det måste varit Bayerisch Nizza Wheat Pale Ale (fanns inga toppskyltar när jag var där), med massor av godis, frukt och lite nejlika i både doft och smak, där smaken drog åt vingummi, utan att för den skull upplevas som söt
Barnen vill gärna ha färsk frukt bland plockmaten och denna gång hade vi galiamelon och ananas. När barnen kom hem hade de redan ätit middag, så vi åt bara plockmat/tapas tillsammans på kvällen
En stout på 6,2 % med smak av choklad, kaffe, torkad frukt och kokos. En Pale Ale på 5,9 % en torr snygg öl men med mycket fruktig smak trots sin torrhet. Russian Imperial Stout på 14,0 % Riktigt bra öl med massor av rostade toner, choklad, espresso och torkad frukt. En Dubbel Vete IPA på 7,3 % det vill säga en fruktig alkoholstark veteöl med massor av humle i
Förutom frukter, rödvin och läsk spetsar vi den även med konjak eller rom. Sangria ska inte smaka starkt av alkohol men det är gott att ana smaken av konjak eller rom – inte minst när man äter frukten som legat och dragit i sangrian)
-)Johan och Lena hade dukat upp ett fantastiskt bord med snittar/tapas. stek halloumi och både dessertostar samt smaksatta creamcheese och min favorit varm brietårta med torkad frukt och nötter
Jag är inte speciellt förtjust i tapas (även om vi blev bjudna på ett av de tapas-ställen som ska vara bäst i Barcelona) så vi gick mest på internationella restauranger och det fanns bra alternativ på alla ställen vi gick på, även för min vän Gabriella som är glutenintolerant
För att kunna smaka på alla rätter så beställde vi alltid många mindre rätter och åt de som tapas. Det tar bara några minuter att slänga ihop alla ingredienser och toppa med passionsfrukt för att få en fin friskhet, sedan är det klart
Ostkexen blir ett läckert tillbehör till tapas eller att dippa i den kanariska mojon. Jag äter inga sötsaker alls annat än lite frukt i maten, tycker det är mycket godare med salt än sött