för 3 pers1,5 dl gula linser (alt röda)1 gul lök1 vitlök solo 1/2 normalstor fänkål, strimlad1 morot, hackad i 1 cm bitar1 burk hela tomater2 dl kokosmjölk1 tsk fänkålsfrö1 tsk hel spiskummin1 msk tandoori Gara masala1 tsk tamarindpasta (alt 1/2 saft av citron)2 msk inlagd koriander (alt knippe färsk)1 buljongtärningnypa salt1 cm ingefära+yoghurtkorianderfärsk ingefära+ Papadam Fräs linser hackad lök, vitlök samt kryddorna i en msk olja i 5 min, häll sedan ner övriga ingredienser, (tomaterna kan man ta en sax och klippa sönder i burken innan), låt puttra under lock tills vätskan är nästan uppsugen, häll på en eller två dl vatten och låt puttra vidare tills linserna känns lagom al dente. 1,5 dl gula linser (alt röda)
Lägg i linser, ärtor och tomatpurén och låt småputtra. Tandoori kyckling. 0,5-1 dl gröna linser, kokta tog röda istället, för jag hade det hemma. 0,5-1 dl gröna linser, kokta tog röda istället, för jag hade det hemma
Häll på de avsilade linserna, löken och vitlöken samt tandoorikryddan och lite mer olja. 1 gul lök, hackad1 klyfta vitlök, finhackad1 liten aubergine2 dl rödalinser2 tomater2 msk tandoorikrydda1 grönsaksbuljong2 cm ingefära1,5 dl grädde1 msk honung eller socker1 dl vatten+Chilli pickelsyoghurt om man har+ris eller bulgurLägg linserna i blöt i kallt vatten i 30 minuter. 2 dl rödalinser. 2 msk tandoorikrydda
Vänta bara, så ska ni få se på tandoori, daal, masala och naan framöver. Låt småkoka tills linserna börjar bli klara, tillsätt då minimajs, vattenkastanjer och bambuskott