Grytan får även lite extra krämighet av tahini. Servera, gärna med lite extra tahini på toppen. Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Strö över alla kryddor, riven ingefära, kokosolja och tahini. En vacker lergryta som på modernt stenåldersvis långsamlagar maten och tar den till kulinariska höjder
Lägg grönsakerna i en gryta med lock allteftersom de blir klara. 2 msk Tahini/sesampasta (går att uteslutas). 2 msk Tahini/sesampasta (går att uteslutas)
Blanda tahini, citronjuice, vatten och vitlök och mixa i en blender tills tahinin blir vit och fluffigTillsätt kikärtor och spiskummin och mixa till en slät smet, mixa länge
Och utan tahini hemma så rörde jag i rostade sesamfrön i yoghurten. Nu har butternutten (låter ungefär som på dålig engelska med Göteborgsdialekt) stått i skafferiet alldeles för länge och det fick helt enkelt bli att ta tjuren vid hornen och laga något av den
Rör ner sodavatten och tahini, blanda till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna/gryta, oljan bör gå upp ett par centimeter från botten av pannan