Det är något alldeles speciellt och fantastiskt gott med svenska solvarma tomater. Vår familj konsumerar så många kilo tomater i veckan under sommaren att jag tror att det borde löna sig att öppna en egen tomatodling
Tillsätt tomaterna och kryddorna och koka långsamt ihop medan pastan kokar. Jag brukar ha i en matsked socker tycker att det rundar av tomaterna men det är en smaksak
Jag ser fram emot att göra dem senare i sommar med härliga, svenska, smakrika tomater. De här tomaterna har vi festat på i helgen, till en fin entrecote av naturbeteskött och med grönsaker till
Men nog längtar jag tills vi kan köpa härligt röda, mogna svenskatomater. Så här års brukar tomaterna inte vara särskilt fina och smakrika, men jag hade turen att hitta riktigt stora och fina kvisttomater som faktiskt luktade tomat, så jag tog chansen
När jag köper vanliga svenskatomater och lägger dem svalt brukar de visa tecken på att skalen skrumpnar redan efter en vecka och efter tre veckor vill jag garanterat inte äta dem
”Pasta con aglio e peperoncino”, men inte riktigt på svenska. Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Häll i de krossade tomaterna, vatten, lagerblad, sambal oelek, socker, salt och peppar. 1 burk krossade tomater, 500 g. 1 burk krossade tomater, 500 g Ca 1 dl vatten