Svartvinbärssaft lök recept

Kycklinggryta med svartvinbärssaft

Kycklinggryta med svartvinbärssaft

Skala och hacka löken. Tillsätt kycklingfond, vatten, soya och svartvinbärssaft, låt koka upp. Pressa i vitlöksklyftan och smaksätt med ingefära, salt och peppar
Portergryta

Portergryta

Lägg ner köttet i omgångar och hackad lök. 2 gula lökar. ca 1 dl svartvinbärssaft. 2 gula lökar. En klassisk och supergod helgmiddag är detta
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Skär löken i klyftor. I med morötter, lök och vitlöken. Dela vitlöken i 4 delar. 1 dl svartvinbärssaft. 1 st gul lök. 2 st vitlökar
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen

Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen

1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 2 skivade gula lökar. 2 hela vitlöksklyftor. 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 2 skivade gula lökar. 2 hela vitlöksklyftor. 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 2 skivade gula lökar. 2 hela vitlöksklyftor. 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 2 skivade gula lökar. 2 hela vitlöksklyftor
Köttgryta i lergrytan

Köttgryta i lergrytan

Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt. Grovhacka eller klyfta löken och stek även den i lite smör
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Skala och skär löken i tunna klyftor. Tillsätt lök, morötter, palsternacka och lagerblad. Blanda ner purjolöken
Porterstek!

Porterstek!

Klyfta löken och och vitlöken. Servera gärna med potatismos, kok potatis, stekta smålökar, sockerärtor, haricot verts och gelé
Porterstekta oxrullader

Porterstekta oxrullader

Skala och finhacka löken och fördela den på köttet. 1 stor gul lök. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 1 stor gul lök. 1 flaska porter 50 cl 1 dl outspädd svartvinbärssaft
Karin´s Svartvinbärsstek

Karin´s Svartvinbärsstek

1 dl svartvinbärssaft (oblandad). 1 gul lök. 3 vitlöksklyftor. Koka upp lagen, lägg sedan i köttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1½ timme
Höstgryta

Höstgryta

Klyfta löken och låt den steka med köttet så att den mjuknar något, men inte tar färg. 0,5 dl outspädd svartvinbärssaft. 1 gul lök. 1 gul eller röd lök. Vill du ha i lök i rotfrukterna så klyfta den och ha i när det återstår 10 min av tiden. 1 gul eller röd lök
PORTERSTEK

PORTERSTEK

1/2 dl svartvinbärssaft + 1/2 dl vatten. 2 skivade gula lökar. 2 hela vitlöksklyftor. 1/2 dl svartvinbärssaft +. 2 skivade gula lökar. 2 hela vitlöksklyftor
Läsarfavorit: Portergryta med fläskkött

Läsarfavorit: Portergryta med fläskkött

Koka upp öl, saft, soja, buljongtärningar, hackad gul lök och vitlök, timjan och nymald svartpeppar. 1 dl svartvinbärssaft. 2 st gul lök. 2 st vitlöksklyftor
Porterstek gjord på vildsvin

Porterstek gjord på vildsvin

Gnid in steken med salt, peppar, timjan, vitlök och enbär. Bryn steken runt om i en stekgryta, när det klart är det dags att ta i lök, morot och all vätska
Portergryta

Portergryta

Skala och skär löken i klyftor. Lägg i lök, morötter och palsternacka. Strimla purjolöken och rör ner. 1 st gul lök. 5 dl svartvinbärssaft. 10 cm purjolök
Portergryta


Portergryta


Skala lökarna och lägg i. 
1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
. 15 smålökar. 
1 Putsa köttet och skär i lite större bitar
Porterstek

Porterstek

Skala och skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Koka upp porter, soja, saft, peppar, krossade enbär, timjan, fond, lök och vitlök