Skala och hacka löken. Tillsätt kycklingfond, vatten, soya och svartvinbärssaft, låt koka upp. Pressa i vitlöksklyftan och smaksätt med ingefära, salt och peppar
Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt. Grovhacka eller klyfta löken och stek även den i lite smör
Skala och finhacka löken och fördela den på köttet. 1 stor gul lök. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 1 stor gul lök. 1 flaska porter 50 cl 1 dl outspädd svartvinbärssaft
Klyfta löken och låt den steka med köttet så att den mjuknar något, men inte tar färg. 0,5 dl outspädd svartvinbärssaft. 1 gul lök. 1 gul eller röd lök. Vill du ha i lök i rotfrukterna så klyfta den och ha i när det återstår 10 min av tiden. 1 gul eller röd lök
Koka upp öl, saft, soja, buljongtärningar, hackad gul lök och vitlök, timjan och nymald svartpeppar. 1 dl svartvinbärssaft. 2 st gul lök. 2 st vitlöksklyftor
Gnid in steken med salt, peppar, timjan, vitlök och enbär. Bryn steken runt om i en stekgryta, när det klart är det dags att ta i lök, morot och all vätska
Skala och skär löken i klyftor. Lägg i lök, morötter och palsternacka. Strimla purjolöken och rör ner. 1 st gul lök. 5 dl svartvinbärssaft. 10 cm purjolök