Svartvinbärssaft katrinplommon recept

Katrinplommon med apelsinsmak

Katrinplommon med apelsinsmak

Lägg katrinplommonen i en skål och häll den heta lagen över dem. 1 st katrinplommon. 5 dl svartvinbärssaft
Porterstek gjord på vildsvin

Porterstek gjord på vildsvin

Porterstek på vildsvin 1 kg vildsvinsstek10-12 katrinplommon20 torkade blåbär, blötlagda1 tsk timjan4 vitlöksklyftor, pressade5 st krossade enbär1 skivad lök1 grovt slantad morot50 cl porteröl1 dl outspädd svartvinbärssaft2 dl vatten½ dl kinesisk soyaSpäcka steken med plommon och blåbär. / Anki och Håkan 10-12 katrinplommon
Porterstek med gräddsås

Porterstek med gräddsås

1 dl konc svartvinbärssaft. 6 hela katrinplommon. Välj en gryta så stor att kött, termometer och buljong får plats
Fylld kalkon

Fylld kalkon

3 brödskivor av vitt bröd 150 gr hackade katrinplommon ca ½ dl grovhackad färsk timjan 50 gr smör i kuber ca 100 gr smör till att pensla kalkonen med. ca 6 dl sky 4 dl crème fraiche 1 msk svartvinbärssaft svartpeppar mörk soja maizena brun redning Gör så här. 150 gr hackade katrinplommon. 1 msk svartvinbärssaft

Marinerad frukt med kryddig sås

500 g kärnfria katrinplommon. 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft. Blanda ingredienserna till lagen. Koka ca 2 minuter

Porterkalkon

2 dl outspädd svartvinbärssaft. 1 st katrinplommon. Bryn kalkonbrösten runt om. Lägg i lök, plommon och kryddorna och späd med porter och saft

Söndagskalkon

8 torkade katrinplommon. 2 dl outspädd svartvinbärssaft. Häll portern och saften i en lämplig gryta. Salta kalkonköttet och lägg ner det i grytan tillsammans med övriga ingredienser