Så jag gjorde ett litet test med samma tillvägagångssätt som min bästa svartvinbärssaft. Iförrgår gjorde jag en liten sats marmelad med lika delar mosade aronia och jordgubbar
=) Och deras hus luktade ofta svartvinbärssaft och plommonmarmelad. Det påminner mig så mycket om farmor, hon och farfar hade en stor tomt och växthus och odlade allsköns grönsaker, frukt och bär, det fanns både jordgubbar, olika vinbär, krusbär, potatis, sockerärtor, morötter, rädisor, gurka, tomater, körsbär, plommon, äpplen osv
jordgubbar. 4 dl utspädd svartvinbärssaft. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. tillsätt resten av ingredienserna i steg 1 förutom smöret och koka på svag värme under lock i ca 30 minuter
Häll svartvinbärssaften i ett glas och tillsätt krossad is. Skiva jordgubbarna tunt. Lägg ned jordgubbarna i glaset och fyll upp med mousserande vin eller cider
Lägg ihop det någon timme innan den ska serveras och garnera med jordgubbar och gelé. En härlig sommartårta där man lätt kan byta ut jordgubbarna mot hallon eller blåbär