Smaka av om du tycker det behövs mer svartvinbärssaft. Koka upp vatten, socker och ättika. 1 burk inläggningssill, 1 liten morot, 1 liten rödlök, 2 lagerblad, 5 kryddpepparkorn, 2 stjärnanis, 1,5 dl frysta svarta vinbär, 2 msk konc svartvinbärssaft, 1 sats ättikslag, se recept nedan. Den står för 1 dl ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten. 2 msk konc svartvinbärssaft
Koka under tiden ihop svartvinbärssaft, svartvinbärsgelé, ingefära, chili, vitlök och kikkomansoja till en sirapslik glaze Skär de kalla spjällen i fina bitar och stek dem gyllene
Blanda ihop salt, socker, ättika, vatten och vitpeppar till en lag. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 2 msk ättika. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 2 msk ättika
gör bronzer av kanel eller kakaopulver, rouge eller läppfärg av rödbetssaft, mascara av spirulina blandat med lite koncentrerad svartvinbärssaft och så vidare
Om du vill ha det syrligare, tillsätt ättika. Slå i 3 dl vatten och kryddnejlika, kryddpeppar, kalvbuljongtärningar, ättika, svartvinbärssaft. ca 3 msk ättika, 12 %. 5 msk svartvinbärssaft
En god smaksättare till skyssås som jag ofta använder är koncentrerad svartvinbärssaft. juice (bra till sötsur sås) Rårörda lingon (mustig, fyllig, ett säkert kort till husmanskost) Honung (söt) Senap (sälta och fyllighet av ättikan) Harissa el