Svartrötter recept

Svartrot med löjrom och skummad Västerbottensost

Svartrot med löjrom och skummad Västerbottensost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram svartrot 1 st Citron 200 gram löjrom , eller annan rom, t ex forellrom eller sikrom 0 dill , till servering Sås med Västerbottensost 1 st schalottenlök , finhackad 0 smör , till stekning 100 gram smör 2 dl Västerbottensost , finriven 2 dl grädde 1 dl vitt vin 0 salt Köp receptet
Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

4 Brynt smör 100 g smör 1/2 citron 1 vitlöksklyfta salt och svartpeppar Svartrötter 1/2 dl pinjenötter 500 g svartrötter 1 msk salt Till garnering 65 g röda mangoldskott 2 msk skuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Parmesangratinerade svartrötter

Parmesangratinerade svartrötter

Skala svartrötterna med en vanlig potatisskalare. Täck med lättsaltat vatten och koka sakta i 10-12 minuter så svartrötterna blir mjuka. 700 g svartrötter
Svartrötter och knölplättar

Svartrötter och knölplättar

Har smakat ett par gånger på restaurang, då som svartrotspuré och har själv tillagat svartrötter endast två gånger
Rökt svartrot med smaker av skog och mark

Rökt svartrot med smaker av skog och mark

Skölj av och skala svartrötterna. ) När svartrötterna gått färdigt torkas de av. 2 svartrötter av jämnstor storlek 150+25 g smör (osaltat) 3 portabellosvampar 3 schalottenlökar 3 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 5 dl vispgrädde oxalis campanula (frivilligt) romanescokål 1 dl torkad svart trumpetsvamp eller annan valfri svamp Gör så här. Sedan får svartrötterna bada i sous viden i 84 grader under ungefär en timme. (Saknar man en sous vide så koka upp vatten, tillsätt svartrötterna och låt sedan sjuda i cirka 10 minuter. Jag röker mina svartrötter i cirka 45 minuter. 2 svartrötter av jämnstor storlek 150+25 g smör (osaltat) 3 portabellosvampar 3 schalottenlökar 3 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 5 dl vispgrädde oxalis campanula (frivilligt) romanescokål 1 dl torkad svart trumpetsvamp eller annan valfri svamp Gör så här
Svartrötter med löjrom

Svartrötter med löjrom

Fördela svartrötterna på tallrikar. Skala svartrötterna och dela dem i 8–10 cm långa bitar. 500 g svartrötter
Svartrot

Svartrot

Lägg på svartrötterna, ringla över en god olivolja och riv på rikligt med parmesan. 4 st svartrötter. 4 st svartrötter
Råstekta svartrötter med vitlök och tomat

Råstekta svartrötter med vitlök och tomat

Denna vecka fick vi svartrötter. Häll över svartrötterna i ett durkslag och skaka bort vattnet. Sänk värmen och låt sjuda tills svartrötterna har ett härligt tugg­mot­stånd och vitlöken är rostad,
Svartrot

Svartrot

Har sett svartrot i butik och på menyer på restauranger lite då och då men aldrig smakat. Så jag köpte det i helgen och tänkte att jag skulle tillaga någon gång denna veckan
Är svartrot lchf?

Är svartrot lchf?

Det korta svaret är väl, nej. Svartrot innehåller 12. 3 g per 100 g. Den kan med andra ord inte klassas som typisk lågkolhydratsmat