Svampravioli recept

Svampravioli

Svampravioli

Räcker gott till en svampmacka eller till en ny omgång av svampraviolin vi gjorde för någon vecka sen, dock den gången utan kantareller
Svampravioli med svampsås

Svampravioli med svampsås

250 g färsk svampravioli. Sätt på pastavattnet. Rensa svampen och skär i mindre bitar. Hetta upp olivoljan i en panna
Svampravioli i buljong

Svampravioli i buljong

4 personer. (Det blir lite fusk denna gång). Ravioli med Karl Johansvamp och ricotta eller annan ravioli
Bröstfilé med Svampravioli

Bröstfilé med Svampravioli

400 g färska svampravioli (finns färdiga i kyldisken). Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Ta gärna av 1 min innan tiden
Apelsindoftande kycklingfilé

Apelsindoftande kycklingfilé

Servera filéerna med kokt svampravioli (eller pasta med svamp och grädde) och sallad. Torka av kycklingfiléerna
Minut- Saltimbocca filé

Minut- Saltimbocca filé

2 st svampravioli. Krydda och linda in varje filé med salviablad och två skivor skinka. Hacka morot, selleri, lök, vitlök och chili
Le Chat Ivre

Le Chat Ivre

Halva vårt sällskap bestod av vegos så vi bestämde oss för att beställa precis alla vegetariska grejer på menyn (utom en sallad kontrahedonistiskt döpt till "salade détox") och fick in krämig risotto, en suverän burrata, auberginekaviar med vårlök, falafel, svampravioli med parmesan, kikärtspommes och lite annat smått och gott, tillsammans med en flaska ekologisk Chateauneuf-du-pape
Experiment: Ravioli på sandsopp

Experiment: Ravioli på sandsopp

Jag har länge velat göra svampravioli så jag bestämde mig att prova med denna. Var ute i kvibergs skogar i förmiddags och sprang när jag fick syn på ett stort bestånd sandsopp
Minifärsbiffar med gremolata

Minifärsbiffar med gremolata

Servera med tomatsås, svampravioli eller ris. 2 portioner250 g nötfärs0,5 tsk salt1 krm svartpeppar0,5 st liten squash1 msk smörGremolata1 msk citronskal, rivet2 msk bladpersilja, finhackad2 st vitlöksklyftortomatsås, färdigköpt svampravioli1

Trion vecka 25

Parkstadens svampravioli. Wednesday, June 19, 2013. Trion vecka 25. Snart sparkar svampsäsongen igång på allvar och veckans trippel tillägnas dessa små läckerheter med några trevliga små recept, dessutom bjuder jag på en bild från fjolårets skördar

Trion vecka 28

Parkstadens svampravioli. Tuesday, July 09, 2013. Trion vecka 28. Äntligen börjar det bli lite sommar med sol och värme och bär- och svampsäsongen är över oss, trippeln den här veckan är några trevliga svamprecept

Apelsindoftande kycklingfilé

 Servera filéerna med kokt svampravioli (eller pasta med svamp och grädde) och sallad. 1.  Torka av kycklingfiléerna