1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Smaka av med salt och peppar. 1 schalottenlök100 g champinjoner1 dl vitt vin4 dl grädde1 msk kalvfondknappt 1 tsk kinesisk sojasalt, pepparFinhacka löken och fräs mjuk i lite smör
MED TORR- ELLER BOTTENREDNING. 100-200 gram färsk svamp som kantareller, champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, trattkantareller, Karjohanssvamp - rensad och grovhackad (eller ca 2 dl burksvamp eller förvälld svamp)
Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Alldeles för ofta - tycker jag idag, inte då - blev det slantad prinskorv och lite lök som frästes i en panna, i med två dl vispgrädde, salt och peppar, ät med pulvermos med ett rått ägg i till
Blanda ihop med en gaffel. Räcker gott till en svampmacka eller till en ny omgång av svampraviolin vi gjorde för någon vecka sen, dock den gången utan kantareller
Ljus svampsåsmed smak av sherry. ) Strö över mjöl och späd med svampspad och grädde lite i sänder. Var noga med att häll inte på för mycket sherry eller ta för mycket kantarellsvamp om du väljer den svampsorten då det kan bli för kraftig smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.