Jag tycker att det är fantastiskt kul att servera en stor bricka med hemmagjord sushi. Fläkta riset med en papperstallrik eller liknande så den svalnar den snabbare
Ikväll kör jag mina sista utvecklingssamtal och sen är jag klar med det, för den här terminen. I ena rullen hade jag gurka, räkor och avokado, och i andra hade jag räksallad, gurka och lax
Avokado, lax, gurka och omelett. Har ni inte testat att göra egen sushi än så våga, det är roligt, kan göras tillsammans med gästerna och blir en mycket fräsch, god och vacker middag
Lägg gurka, avokado, laxen och surimi som en sträng mitti riset längs med långsidan. Börja med riset. Bred på ett tunt lager wasabi på riskudden och lägg på lax- och tonfiskskivor
Upprepa med resten av laxen och gör sedan samma sak med avokadon. Servera sushinmed resterande soja och gari samt sojamajonnäs att dippa i för de som vill
Rullarna blev väldigt goda och en rulle var lagom för en portion när man hade skurit upp den i skivor och vi åt sushin tillsammans med soja, wasabi och inlagd ingefära
Lägg en sushimatta på bänken. Lägg på en plastfilm och på den ett noriark med blanka sidan nedåt. Bred ut ett tunt lager wasabimajonnäs och fördela ¼ av grönsakerna och laxen ovanpå
Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Jag måste allt säga att det var en riktig hit och jag är så nöjd med mig själv att jag klarade det