Det bästa med att äta sushi är den inlagdaingefäran, tycker jag. Den får man ju tyvärr ofta bara en pytteliten klutt av, så för ett tag sedan tog jag saken i egna händer och gjorde gari som jag kan plocka fram när vi beställer hem sushi
Jag har alltid älskat den inlagdaingefäran (eller gari) som man får när man äter sushi. Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet
Här fyller vi sjögräsrullad sushi med gurka och tångkaviar samt bjuder inlagdingefära till. Sushi på julbordet kan låta märkligt, men dess japanska ursprung öppnar för en tolkning av ingefära
Sushi serveras traditionellt med japansk soja, wasabi och inlagdingefära. Om man förbereder och vill spara sushirullen måste den lindas in i plastfilm för att inte torka
Servera bitarna med soyasås, wasabi och inlagd skivad ingefära. Till sushin gjorde alla sin egen blandning av soyasås, wasabi och ingefära, det är bra om varje gäst har sin egen skål att blanda i efter smak
Rullarna blev väldigt goda och en rulle var lagom för en portion när man hade skurit upp den i skivor och vi åt sushin tillsammans med soja, wasabi och inlagdingefära
Servera alla dina sushi med inlagdingefära, ljus japansk soja samt wasabi. Jag gjorde även en vegetarisk variant av makirulle fylld med ris,avokado,wasabi, inlagdingefära och gurka