Vänd ned äpplen och surkål, låt det fräsa i några minuter. Häll i fond och vin, lägg i kryddor och koka sakta under lock i 1 timme. 1 burk (400 g) surkål. 4 dl vin, vitt
Jag sköljde också surkålen och lät den rinna av samt bytte ut hälften av vattnet mot vittvin. Busenkelt recept som passar bra när det står en dammig burk med surkål i skafferiet, det är kampanj på rimmat fläsk och man har tyskt besök
Till hade vi surkål, knödel (denna gång med bacon som det ska vara enligt receptet) och äppelmos. med russin, utan russin, rött vin, vittvin, olika grönsaker, olika kryddor
Första kvällen åt vi, som synes av bilden här ovan, långlagad lägg med surkål och senap. Jag hällde i en bottenskyla vittvin, och lade ned två lagerblad
Tillred under tiden surkålen. Gärna tillsammans med ett glas rött eller vittvin. blanda ner surkålen i grytan och hetta upp den tillsammans med det andra
rådjur med kantarellsås, lingon, surkål och sallad, en måltid som inmundigades i Bromma hos min käre barndomsvän Carl som jag bott granne med hela livet tills vi blev vuxna och flyttade hemifrån, och hans flickvän Dagna
1 glas vatten korv surkål majonäs senap ketchup. 1 glas vatten 1 glas vittvin lax sallad paprika majonäs. 1 glas vatten korv surkål majonäs senap ketchup