Surkål morötter recept

Mjölksyrade morötter med ingefära, vitlök och chili

Morötterna kräver inte lika lång beredningstid som surkål, däremot är väntetiden nästan densamma. Riv morötter och ingefära på grövsta sidan av ett rivjärn och lägg i en stor glas- eller träskål
Surkål med chili och kummin

Surkål med chili och kummin

Japp, det är rödkål i den andra burken, blandat med morötter, purjolök och koriander. Jag vet inte hur många gånger jag provat att göra surkål genom åren
Rimmad fläsklägg med ostigt mos med surkål

Rimmad fläsklägg med ostigt mos med surkål

Ungefär när jag slängde i potatisen så började jag med surkålen. Blanda i den stekta surkålen i moset, tillsätt den rivna osten och rör runt tills osten smält in och allt är väl blandat
Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin är något som vi brukar äta istället för surkål. Om ni tillhör dem som inte kan förlika er med surkål, är detta något ni bör testa och gillar ni surkål, så är detta minst lika gudomligt

Korv & surkål

Jag har efter vår Tysklandsresa snöat in ganska mycket på surkål och skall så snart det finns tid över sätt igång med lite syr-projekt
Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Resultatet blev en smaksensation, som jag avnjöt med Surkål och en klick Smör. 3 Morötter. 3 Morötter. Stenåldersmat i moderna tider

Ugnsstekta fläsklägg

rotmos, potatismos, syrade grönsaker, surkål, kokta rödbetor eller kokta morötter. Dela lökarna och morötterna i medelstora bitar och lägg dem i grytan
Ugnsbakat fläsklägg

Ugnsbakat fläsklägg

I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Fläsklägg i lergryta

Fläsklägg i lergryta

Efter ca 1 timme och 30 minuter har du en underbar rätt som serveras med surkål som tillbehör. Förbered lergrytan, lägg den i blöt om det behövs
Coleslaw

Coleslaw

För att maximera det hälsosamma i vitkålen, så är det väldigt enkelt att göra egen surkål, mjölksyrebakterierna behöver vi för att bygga upp immunförsvaret
Örtsås till fisk och skaldjur

Örtsås till fisk och skaldjur

Surkål med chimmichurri, rökt sidfläsk och äpple. Kall sås med smak av dragon som passar bra till fisk eller skaldjur
Räddningen - Treveckorssallad!

Räddningen - Treveckorssallad!

Vidare har jag läst att nästa trend, efter surdegsbak, är att syra, dvs att t ex göra sin egnen surkål