Surdeg solrosfrön recept

Surdeg med rostade fröer

Surdeg med rostade fröer

Att baka surdegsbröd har blivit en del av mitt liv, jag älskar den där lilla burken som står i min kyl
Surdeg från Kronjäst – och en riktigt härlig utmaning!

Surdeg från Kronjäst – och en riktigt härlig utmaning!

Därefter rör du ner övriga ingredienser – solrosfrön och russin sist. Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Surdegens dag

Surdegens dag

Imorgon är det surdegens dag. För dig som vill njuta färskt bröd imorgon är det dags att mata surdegen och göra en fördeg

Mustigt rågbröd bakat på surdeg

Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Dessutom bröd bakat på surdeg stabiliserar blodsocker på mycket effektiv sätt och därför ökar även fettförbränning
Grovt bröd med surdeg

Grovt bröd med surdeg

1 dl solrosfrön. 2 dl surdeg av råg. Blanda kross, frön, kärnor och vatten i en kastrull. Koka upp och ställ åt sidan tills blandningen svalnat till ca 35º
Bröd med köpt surdeg

Bröd med köpt surdeg

Nu kan du pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön, pumpafrön eller solrosfrön om du vill. I vanliga fall gör jag surdegen själv, men eftersom jag just satt en ny surdeg som inte var färdig för bakning, köpte jag för första gången en färdig surdeg på ICA
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

rågkross, linfrön och solrosfrön. Det här danska rågbrödet med surdeg är ett saftigt bröd med mycket tuggmotstånd
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Rör ut surdeg och jäst i vattnet. Det som inte ryms i formen sparar du i en glasburk i kylen, det blir din surdeg nästa gång du bakar
Frukostfrallor med surdeg

Frukostfrallor med surdeg

Behöver fylla på förrådet med frukostbröd och gjorde därför lite grova frallor, älskar att ha nötter och frön i bröd och denna gång blandade jag ner lite solrosfrön,linfrön och pumpafrön, givetvis kan man byta ut dessa mot andra frön eller nötter
Lyxigt knäckebröd på surdeg

Lyxigt knäckebröd på surdeg

- Sesamfrön och havssalt- Solrosfrön- Russin och salt- Rosmarin och havssaltAtt göra. Mor och far fick bland annat en förpackning hembakat surdegsknäcke under granen från mig
Knådfria surdegsbullar med solrosfrön

Knådfria surdegsbullar med solrosfrön

I en bunke, blanda vatten, surdeg, jäst samt solrosfrön och rör runt tills jästen har lösts upp. Här kommer ett superenkelt recept på knådfria surdegsbullar
Bergdalalimpa - gott surdegsbröd på solrosfrö och linfrö

Bergdalalimpa - gott surdegsbröd på solrosfrö och linfrö

Strö på solrosfrön. har en bra balans mellan syran från surdegen och sötman från sirapen och. 1 dl solrosfrön. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg). Tillsätt solrosfrön, linfrön, sirap, lingonsylt och 2 dl kallt vatten. Tillsätt surdeg och ca 3 dl vetemjöl. 1 dl solrosfrön. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg)
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Att baka med surdeg innebär planering som är a och o. Det kan ta lite tid att få in rätta snitsen på bakningen och bli vän med sin surdeg
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Rosta solrosfröna i en torr panna så de får lite färg. Ha ner solrosfrön och linfrön i bunken till hushållsassistenten
Kalljäst utflyktsbröd med surdeg

Kalljäst utflyktsbröd med surdeg

SolrosfrönKruskakliAtt göra. Rör ut jästen och surdegen i det kalla vattnet, tillsätt oljan. Pensla sedan bröden med ljummen mjölk, yoghurt eller liknande, och strö över solrosfrön, kruskakli eller något annat gott