Därefter rör du ner övriga ingredienser – solrosfrön och russin sist. Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Dessutom bröd bakat på surdeg stabiliserar blodsocker på mycket effektiv sätt och därför ökar även fettförbränning
Vet ni vad, jag har så smått fått pippi på att baka glutenfritt surdegsbröd. ½ dl solrosfrön. Som grund använde jag den surdeg som blev över efter förra baket
1 dl solrosfrön. 2 dl surdeg av råg. Blanda kross, frön, kärnor och vatten i en kastrull. Koka upp och ställ åt sidan tills blandningen svalnat till ca 35º
Nu kan du pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön, pumpafrön eller solrosfrön om du vill. I vanliga fall gör jag surdegen själv, men eftersom jag just satt en ny surdeg som inte var färdig för bakning, köpte jag för första gången en färdig surdeg på ICA
Behöver fylla på förrådet med frukostbröd och gjorde därför lite grova frallor, älskar att ha nötter och frön i bröd och denna gång blandade jag ner lite solrosfrön,linfrön och pumpafrön, givetvis kan man byta ut dessa mot andra frön eller nötter
- Sesamfrön och havssalt- Solrosfrön- Russin och salt- Rosmarin och havssaltAtt göra. Mor och far fick bland annat en förpackning hembakat surdegsknäcke under granen från mig
I en bunke, blanda vatten, surdeg, jäst samt solrosfrön och rör runt tills jästen har lösts upp. Här kommer ett superenkelt recept på knådfria surdegsbullar
Strö på solrosfrön. har en bra balans mellan syran från surdegen och sötman från sirapen och. 1 dl solrosfrön. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg). Tillsätt solrosfrön, linfrön, sirap, lingonsylt och 2 dl kallt vatten. Tillsätt surdeg och ca 3 dl vetemjöl. 1 dl solrosfrön. 1 dl surdeg (det går bra att använda kylskåpskall surdeg)
SolrosfrönKruskakliAtt göra. Rör ut jästen och surdegen i det kalla vattnet, tillsätt oljan. Pensla sedan bröden med ljummen mjölk, yoghurt eller liknande, och strö över solrosfrön, kruskakli eller något annat gott