Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Vi har två gigantiska amerikanska blåbärsbuskar som varje år ger en riklig skörd. Det mesta av bären brukar vi frysa in för att sedan ha dem i yoghurten eller filen under vinter
Nu är det säsong för de röda suravinbären. Ella älskar allt surt, så vinbär faller henne i smaken. Ludvig, som ni vet, gillar inte så mycket och då inte heller vinbär
En klassisk smulpaj, det är ganska mycket socker i smuldegen vilket passar bra när man använder surabär, dessutom blir smulorna krispiga med en smörkolaton
Kärna ur alla körsbär, detta är kladdigt och härligt, så ta på dig ett förkläde. 1/2 kg surakörsbär. 1/2 kg söta körsbär, det går nog alldeles utmärkt att göra på bara söta om man inte har något träd med sura. Koka upp bär, en delad vaniljstång och socker och låt koka i 4 minuter. 1/2 kg surakörsbär. 1/2 kg söta körsbär, det går nog alldeles utmärkt att göra på bara söta om man inte har något träd med sura
Lägg i frukt och bär. Fördela degen över frukten och bären. Äpplen, rabarber och blåbär. 1,5 dl Finax glutenfri ljus mjölblandning1,5 dl glutenfria havregryn125 g vegetabiliskt margarin1 dl + 2 msk strösockerFrukt och bär som äpplen, rabarber och blåbärSå här gör du. Eftersom jag använder rabarber som ofta är lite sura strör jag över 2 matskedar strösocker
Inga artificiella färger, smaker eller konserveringsmedel, bara helt underbar frukt och den mängd extra sötma som du väljer (behövs bara om du använder lite surabär- eller fruktsorter)
Smaken var en aning kärv och alkoholig tycker jag, men efter en timme, hade vinet ändrat karaktär en aning och en fylligare smak av mörka bär, sura viläppelkart och en aning citrongräs titta fram
Surabär tillsammans med sötman från kakan och strösslet var bara hur perfekt som helst. Vilken sommarlängtan jag fick i går när jag och Ida bakade med röda vinbär