Häll mjölken i litermåttet. Rör runt så att äggen blandar sig med mjölken. Häll i hälften ägg-mjölk-blandningen och vispa ordentligt till en klumpfri smet
Hur som helst, jag gjorde sufflén på Västerbottenost och låglaktosmjölk. Recept för 3-4 personer3 msk vetemjöl3 dl mjölk1 msk smör4 stora ägg3 dl lagrad, riven ost 2 tsk Maizenasalt & vitpeppar efter smakVispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölen och smöret
Tillsätt grädde och mjölk och låt koka upp på spisen. Vispa ägg och socker fluffigt, tillsätt den varma gräddmjölken under vispning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen
Späd med mjölk och grädde och rör kraftigt. 4 portioner6 - 7 dl lutfiskrester utan skinn3 msk smör eller margarin4 msk vetemjöl2 dl mjölk2 dl kaffegrädde1 tsk salt2 krm vitpeppar1 krm kryddpeppar5 äggDela lutfisken i små bitar, plocka bort ev ben och ta bort allt skinn
Vispa ihop mjöl, mjölk, vaniljpulver och 3/4 dl socker i en liten kastrull. 5 dl standardmjölk. Smörj minst 8 stycken kokotter eller liknande suffléformar noggrant med smör och strö dem därefter med socker
Häll i mjölken under omröring så inte klumpar bildas, låt koka ihop. 2 ägg (separera gula och vita) 1,5 dl mjölk 2 msk vetemjöl Kirskål (mangold eller spenat går utmärkt att ersätta med) 100 gr getost 2 vitlöksklyftor smör olja salt vitpeppar Sätt ugnen på 200 grader. 1,5 dl mjölk