Suffle mjölk recept

Sufflé à la Norge

Sufflé à la Norge

Späd ut med mjölk och rör runt till dess att smeten är jämn och tjock. 3½ dl mjölk. Sätt ugnen på 175 grader
Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins

Blanda alla torra ingredienser och häll i hälften av mjölken, äggen, äggulan och vispa ordentligt till en klumpfri smet
Pannkakasmuffins till förrätt.

Pannkakasmuffins till förrätt.

Blanda alla torra ingredienser och häll i hälften av mjölken, äggen, äggulan och vispa ordentligt till en klumpfri smet
Festlig potatismoskaka

Festlig potatismoskaka

Vispa och ta i smöret och mjölken (moset ska bli fluffigt). 1-2 dl mjölk. Koka potatisen och låt den torka på eftervärmen
Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins

Häll mjölken i litermåttet. Rör runt så att äggen blandar sig med mjölken. Häll i hälften ägg-mjölk-blandningen och vispa ordentligt till en klumpfri smet
Ostsufflé

Ostsufflé

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning
Lotta Lundgren - Fisksufflé

Lotta Lundgren - Fisksufflé

Tillsätt mjölken lite i taget så att såsen hinner tjockna emellan. 13 dl mjölk (3 %). 400 g fryst torsk, tinad
Ostsufflé - så retro

Ostsufflé - så retro

Hur som helst, jag gjorde sufflén på Västerbottenost och låglaktosmjölk. Recept för 3-4 personer3 msk vetemjöl3 dl mjölk1 msk smör4 stora ägg3 dl lagrad, riven ost 2 tsk Maizenasalt & vitpeppar efter smakVispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölen och smöret
Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins

Blanda alla torra ingredienser och häll i hälften av mjölken, äggen, äggulan och vispa ordentligt till en klumpfri smet
Daimglass

Daimglass

Tillsätt grädde och mjölk och låt koka upp på spisen. Vispa ägg och socker fluffigt, tillsätt den varma gräddmjölken under vispning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen
Dagens recept: Lutfisksufflé

Dagens recept: Lutfisksufflé

Späd med mjölk och grädde och rör kraftigt. 4 portioner6 - 7 dl lutfiskrester utan skinn3 msk smör eller margarin4 msk vetemjöl2 dl mjölk2 dl kaffegrädde1 tsk salt2 krm vitpeppar1 krm kryddpeppar5 äggDela lutfisken i små bitar, plocka bort ev ben och ta bort allt skinn
Souffle à la vanille – vaniljsuffléer

Souffle à la vanille – vaniljsuffléer

Vispa ihop mjöl, mjölk, vaniljpulver och 3/4 dl socker i en liten kastrull. 5 dl standardmjölk. Smörj minst 8 stycken kokotter eller liknande suffléformar noggrant med smör och strö dem därefter med socker
Lutfisksufflé

Lutfisksufflé

Mjölk. Späd med mjölken och låt sjuda på svag värme under omrörning ca 5 minuter till såskonsistens. Sätt ugnen på 200°
Kirskål- och getostsufflé, morötter och harsyra

Kirskål- och getostsufflé, morötter och harsyra

Häll i mjölken under omröring så inte klumpar bildas, låt koka ihop. 2 ägg (separera gula och vita) 1,5 dl mjölk 2 msk vetemjöl Kirskål (mangold eller spenat går utmärkt att ersätta med) 100 gr getost 2 vitlöksklyftor smör olja salt vitpeppar Sätt ugnen på 200 grader. 1,5 dl mjölk