Lotta Lundgren - Fisksufflé
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 13 ägg
  • 150 g smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 13 dl mjölk (3 %)
  • 11 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 11 tsk salt
  • 1 nymalen vitpeppar
  • 1750 g mjölig potatis
  • 1300 g frysta ärter
  • 130 g färsk pepparrot, finriven
  • 135 g smör1 Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka upp saltat vatten i en kastrull till fisken. Fisksufflén: 1 Separera äggen, häll vitorna i en bunke och gulorna i kopp. Smält smöret en kastrull på medelvärme och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget så att såsen hinner tjockna emellan. 2 Rör ordentligt till en jämn sås. Ta kastrullen från värmen och tillsätt citronskalet. Rör till sist ner gulorna. Nu får såsen inte koka mer. Lägg ner fisken i det kokande vattnet och låt sjuda ca 5 min. Lyft upp fisken med en hålslev. Smula ner fisken i såsen. Salta och peppra. 3 Vispa vitorna till fast skum och vänd varsamt ihop med fiskblandningen. Häll blandningen i en stor ugnsform eller fördela i flera portionsformar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills sufflén rest sig. Öppna absolut inte ugnsluckan under gräddningen, då kan sufflén sjunka ihop. 4 Värm ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Smält smöret på svag värme och skeda bort de vita proteinfällningarna som bildats för att få ett klart, skirat smör. Servera sufflén med smöret, pressad potatis och finriven pepparrot.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.