Nu blir det frukost till familjen här, och sedan stallet för mig och stora A. Men det var inte det jag tänkte delge er idag, egentligen,utan gårdagens middag
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Det har varit så varmt jag ätit flera av mina middagar ute, det känns så otroligt lyxigt eller vad tycker ni
Värm en stor gryta, med tillhörande lock där allt tål att sättas in i ugnen, på medelvärme. 1 kg grytbitar av lamm, nöt eller fläskkött (jag använde karré)1 stor bit färsk ingefära, skalad och riven 5 vitlöksklyftor, hackade1 tsk gurkmeja 1 tsk grovt krossad svartpeppar ½ dl yoghurt (jag uteslöt det)5 medelstora rödlök, klyftade 2 röda paprikor, halverade och urkärnade 2(-4) färska röda chilifrukter, urkärnade2 msk korianderfrön 1 msk hela kardemummakärnor½ matsked hela kryddnejlikor 1 kanelstång2(-4) torkade röda chilifrukter 2 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater saltfärsk koriander och gärna lite myntaBlanda ingefära, vitlök, gurkmeja, svartpeppar och eventuellt yoghurt en skål. 1 stor bit färsk ingefära. 5 medelstora rödlök
Skär kycklingen i lagom stora bitar och låt bitarna brynas på tillsammans med löken. Kyckling och "jag tar vad som finns hemma till", blev riktigt gott till dagens middag
Smaklig middag. Röd pestolax med kokt potatis & citrondillcremé 4 port 700 gr lax 1 msk olja Röd pesto (Barilla´s använder jag) Grillkrydda Riven ost (gärna parmesan, men vanlig går bra med) 1 kg stora potatisar (fast) Salt 2 dl cremé fraiché 1 vitlöksklyfta (pressad) 1/2 citron (pressad) 1/2 dl fin hackad dill Salt och peppar Gör så här. 1 kg stora potatisar
Fem stora mjöiga potatisar. Nu åt vi halloumi och färs men det blev både färs och fileér kvar så idag lagade jag en god vegetarisk middag till mig själv
Skär upp frukt och grönsaker och placera i grupper på ett stort fat, blanda inte. Jag vet inte hur det ser ut för er men det är verkligen inte varje dag jag hinner stå och pyssla med något långt middagsfix, särskilt inte under de här hysteriska majveckorna
Jag hade vänner över för middag i lördags. Aubergine med tomat och getost (ca 12 bitar)1 stor aubergine300 g getost4 tomaterolivoljasaltsockerpepparfärsk timjamSkär auberginen i relativt tunna bitar (ca ½ cm). Focaccia (en ugnsplåt)5 dl vatten1 påse torrjästca 7-8 dl durumvetemjöl1 ½ tsk salt1 msk socker3 msk olivoljahavssalt eller flingsaltfärsk rosmarin½ dl olivoljaVärm vattnet till ca 42 grader och häll i en stor skål tillsammans med salt och socker