En stor majskyckling som legat i marinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Men den här gången fick slökokaren vila och lergrytan jobba järnet igen
Bjud gärna kokt potatis eller stora, bakade potatisar till. RATATOUILLE I LERGRYTA. En fransk grönsaksgryta, ratatouille, lagad i lergryta är verkligen värd att prövas
Laga mat i lergryta är smidigt ihop med allt och in i ugnen - klart. Börja med att lägga lergrytan i blöt ca 20 min. skär valfria rotfrukter i bitar jag tog6 potatisar4 morötter2 palsternackoren bit rotselleri2 stora gula lökarBlanda ihop allt i lergrytan och tillsätt2 vitlöksklyftor hackade3 msk oxfond (buljongtärningar går också bra)1 dl rött vin3 dl vatten2 lagerbladlite timjanLägg på locket och ställ i kall ugn i 200 grader i ca
Blanda mjölk och ströbröd i en stor bunke - låt det svälla. Forma smeten till en limpa och lägg i en lergryta (går jättebra att göra även om du ej har en lergryta - lägg då i en ugnsfast form)
Karré i lergryta med smak av Örtkryddor Provencal. Börja med att lägga lergrytan i blöt, cirka 1 timme innan den ska in i ugnen. När lergrytan står i ugnen sätter man på värmen, den ska vara 225 grader. 1 stor röd paprika. 1 stor röd paprika
Placera kycklingen i en stor fryspåse och häll på all marinad. Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god
Lägg ner alla ingredienser i en stor bunke, och blanda om ordentligt. Gjorde den i lergryta, så kunde jag ligga under filten, under tiden ugnen gjorde jobbet